Bezoekers kunnen genieten van de veelzijdigheid van de Duitse Herdershond.
Bezoekers kunnen genieten van de veelzijdigheid van de Duitse Herdershond. Foto: Jan Redder

Duitse Herdershonden actief op Sportpark SV Geinoord

Sport 668 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het Duitse Herdershonden weekend op Sportpark SV Geinoord, op zaterdag 21 en zondag 22 augustus, belooft een prachtig sportweekend te worden. Op zondag wordt voor de vijfde keer het NIBK (Nederlands Individueel Behendigheids Kampioenschap) gelijktijdig gehouden met het NIAK (Nederlands Individueel Africhtings Kampioenschap). Hiervoor zijn in totaal ruim veertig deelnemers ingeschreven. Het NIAK begint op zaterdag al in alle vroegte.

De africhtingssport is binnen de VDH een grote tak, de deelnemers strijden om plaatsing voor het wereldkampioenschap in Spanje, in november van dit jaar. Op zondag wordt daarnaast, op een ander veld, het Kringgroep Kampioenschap Behendigheid georganiseerd. Ook dít voor de selectie van een Wereldkampioenschap, dat dit jaar van 30 september tot en met 3 oktober in Tilburg wordt gehouden.

Veelzijdigheid
Daarnaast wordt op zondag, op hetzelfde sportpark, voor alle liefhebbers van Duitse Herdershonden de jaarlijkse Liefhebbersdag gehouden. De bezoekers kunnen genieten van de veelzijdigheid van de Duitse Herdershond. Ook komt op zondag vanaf ongeveer 15.00 uur de schoonheid van het ras aan bod. Een aantal geselecteerde deelnemers hoopt zich te plaatsen voor de Universal Sieger 2021; het Wereldkampioenschap africhting, gecombineerd met schoonheid/exterieur.

Voor de Liefhebbersdag hebben ruim vijftig deelnemers hun (jonge) Duitse Herdershond aangemeld. Zij komen op zondag 22 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur in actie. De deelnemers ontvangen tegen betaling van 10 euro, inclusief gratis entree voor twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar, van de diverse deskundigen een beoordeling van hun herdershond. De deskundigen zijn doorgaans dierenartsen, keurmeesters en/of gedragsadviseurs. Ook kunnen de deelnemers kijken naar de Nederlandse Kampioenschappen Behendigheid en Africhting, die in het zelfde weekend plaatsvinden.

Grootste rasvereniging
De VDH (Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden), de grootste rasvereniging van Nederland, laat weten haar uiterste best te hebben gedaan om dit het bewezen concept op een leuke, interactieve manier vorm te geven. De Liefhebbersdag is ook toegankelijk voor Duitse Herders zónder stamboom.

Tijdens de Liefhebbersdag vinden de beoordelingen van de liefhebbers. voorzien van tekst en uitleg, plaats in speciale ringen. Daarnaast is telkens een deskundige aanwezig om van iedere uiting van de hondensport uitleg te geven. En dat op individuele basis, zodat er voor iedere bezoeker aandacht is. Ook is er een ruime winkelstraat met hondensport- en cadeauartikelen. Meedoen met de Liefhebbersdag? Aanmelden is mogelijk via www.duitseherder.nl/liefhebbersdag

Aanmelden
Alle bezoekers van boven de 12 jaar moeten een coronatoegangsbewijs hebben. Deze wordt bij de ingang gecontroleerd. Dat betekent: een vaccinatiebewijs, een negatieve PCR test van minder dan 24 uur voor het evenement, een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud. De organisatie registreert alle bezoekers.

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Nieuwegein investeert 1 miljoen euro in Stedin Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis wil medicijnresten in afvalwater verminderen Nieuws 23 uur geleden
• De Beursfabriek in Nieuwegein, waar momenteel 120 asielzoekers worden opgevangen.
Gemeente Nieuwegein: 'Crisisnoodopvang in de Beursfabriek verloopt rustig' Nieuws gisteren
• Girls Day 2022 bij LBP|SIGHT in Nieuwegein.
Girls' Day bij bedrijf in Nieuwegein moet meiden warm maken voor techniek Nieuws 27 mrt, 15:59
• In City Nieuwegein wordt momenteel volop gebouwd.
Één torenkraan minder in City Nieuwegein: 'Hijsen tot grote hoogte zit erop' Nieuws 27 mrt, 15:38
• City Park werd afgelopen zomer geopend.
Nieuwegeins park moet hondenpoepvrij blijven: 'We rekenen op begrip van baasjes' Nieuws 27 mrt, 15:18
• Marco Barten (l) en Dyon Verkruijssen (r) schudden elkaar de hand na tekening van het contract.
Marco Barten nieuwe hoofdtrainer van Nieuwegeinse korfbalvereniging Sport 27 mrt, 15:11
• CDA-raadslid Gerben Horst is kandidaat voor het Europees Parlement.
Nieuwegeins raadslid Gerben Horst kandidaat voor Europees Parlement Nieuws 27 mrt, 14:06