<p>&nbsp;Dames 1 speelt komend seizoen in de promotieklasse.</p>

 Dames 1 speelt komend seizoen in de promotieklasse.

(Foto: Eigen foto)

Corona kost volleybalclub NVC een team

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Corona heeft volleybalclub NVC danig parten gespeeld. Het heeft de vereniging één team gekost. Komend seizoen, dat op zaterdag 18 september begint, zijn er nog maar vier teams over. Twee mannen- en twee vrouwenteams. 


Het mannenteam, dat werd ingedeeld in de derde divisie, is bovendien sterk gewijzigd. Heren 1 is in feite Heren 2 van vorig seizoen. Nu is het een mix van jong en vooral oud. Zo maken daarin spelers als Roger van Schie, Ronald Huizinga en Sander Schoorl weer hun opwachting. Het is dus een extreem ervaren team, dat uit elf spelers bestaat. Het team krijgt als opdracht zich in de derde divisie te handhaven, zodat weer gebouwd kan gaan worden aan de verdere ontwikkeling van de mannenlijn. 

Heren 1 heeft overigens nog geen trainer. In september staan er gesprekken met kandidaten op het programma. Urgent is dat overigens niet, omdat de groep in staat moet worden geacht om zonder oefenmeester zelf te trainen. 

Het tweede team is meer een opstapteam geworden, dat in de vierde klasse gaat uitkomen. Dus echt een leuk team voor mensen die willen leren volleyballen en daar al wel wat gevoel voor hebben. Het team, dat leunt op de grote groep recreanten, kan nog veel spelers gebruiken. 

Wim Vogelzang
Het tweede vrouwenteam komt komend seizoen uit in de derde klasse. Volgens Sander Bos, voorzitter van NVC, is dat een prima instapniveau.

‘”Wij hebben voor dames 1 Wim Vogelzang als trainer aangetrokken. Wim is echt een goede, sociale en enthousiasmerende oefenmeester. Heel bijzonder voor het dames 1 niveau. Komend seizoen speelt het team in de promotieklasse. Een mooi niveau, waarmee we onze club weer kunnen gaan opbouwen. Het team bestaat momenteel uit acht speelsters, van 18 tot en met 30 jaar. Dat is nog wat te weinig. Er moeten tenminste nog twee speelsters bij komen, zoals buitenaanvallers en een diagonaal-speelster. We hopen dat straks, bij de start van de competitie, zich enkele teams terugtrekken en zich bij onze vereniging zullen melden.” Het eerste vrouwenteam traint op maandag- en woensdagavond.’

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten