<p>"We zijn duidelijk klaar voor de toekomst", zegt voorzitter Marc van Wolferen.</p>

"We zijn duidelijk klaar voor de toekomst", zegt voorzitter Marc van Wolferen.

(Foto: aangeleverd)

‘Rijnhuyse is klaar voor de toekomst’

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Het gaat goed met tennisvereniging Rijnhuyse. Zo is, in tegenstelling tot de landelijke en regionale trend van de afgelopen jaren, de vereniging qua ledenaantal stabiel gebleven. Dit jaar is bovendien een duidelijke stijging merkbaar zonder actieve ledenwerving. “Door corona zijn meer mensen gaan tennissen en dat merken we bij Rijnhuyse”, aldus Marc van Wolferen, sinds februari 2020 de voorzitter van vereniging.


Voordat Van Wolferen werd gekozen tot voorzitter, maakte hij nog geen deel uit van het bestuur. Wel was hij lid van de sponsorcommissie. 

“Bij TV Rijnhuyse bruist het straks weer van de activiteiten. Zo zijn van 1 tot 11 september de Xpletus Rijnhuyse Clubkampioenschappen en in de week daarna is weer de start van de najaarscompetitie. In het nieuwe schooljaar hopen we weer te beginnen met schooltennis. Als aanvulling op de bestaande zeven smashcourtbanen heeft de club het plan om padelbanen aan te leggen.”

Ingestemd
“De leden hebben eerder dit jaar, tijdens de algemene ledenvergadering, met overgrote meerderheid ingestemd met de verdere uitwerking van de plannen van de padelcommissie”, aldus Van Wolferen. “Binnenkort zal het totaalplaatje aan de leden worden voorgelegd en dan kan met de aanleg worden begonnen. Voor de nog niet-ingewijden: padel is een mix van squash en tennis. Het is de snelst groeiende sport van Nederland.”

Energieneutraal
“We willen vitaal blijven door goed voorbereid te zijn op de toekomst. We willen dat onder meer bewerkstelligen door energieneutraal te worden, door middel van de aanleg van ledverlichting en zonnepanelen. Dat levert geld op dat weer in de vereniging kan worden geïnvesteerd. De aanleg van padelbanen past binnen de innovatie van de tennissport. Het zorgt ervoor dat we aansluiten bij de behoefte van nu en in de toekomst. We kunnen door het aanbieden van padel ook groeien qua ledenaantal. Wij bieden de buurt een tennis- en padelvereniging, als onderdeel van de nieuwe wijk Rijnhuizen met ongeveer 2000 nieuwe woningen. Bovendien zijn we maatschappelijk betrokken, door het aanbieden van tennis aan een zeer enthousiaste groeiende groep G-tennissers. Verder beschikken we over een fraai clubhuis en een prima onderhouden park. Kortom, we zijn duidelijk klaar voor de toekomst”, besluit Marc van Wolferen.

Thijs Middelkoop

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten