"We zijn duidelijk klaar voor de toekomst", zegt voorzitter Marc van Wolferen. Foto: aangeleverd

‘Rijnhuyse is klaar voor de toekomst’

Sport 348 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het gaat goed met tennisvereniging Rijnhuyse. Zo is, in tegenstelling tot de landelijke en regionale trend van de afgelopen jaren, de vereniging qua ledenaantal stabiel gebleven. Dit jaar is bovendien een duidelijke stijging merkbaar zonder actieve ledenwerving. “Door corona zijn meer mensen gaan tennissen en dat merken we bij Rijnhuyse”, aldus Marc van Wolferen, sinds februari 2020 de voorzitter van vereniging.

Voordat Van Wolferen werd gekozen tot voorzitter, maakte hij nog geen deel uit van het bestuur. Wel was hij lid van de sponsorcommissie. 

“Bij TV Rijnhuyse bruist het straks weer van de activiteiten. Zo zijn van 1 tot 11 september de Xpletus Rijnhuyse Clubkampioenschappen en in de week daarna is weer de start van de najaarscompetitie. In het nieuwe schooljaar hopen we weer te beginnen met schooltennis. Als aanvulling op de bestaande zeven smashcourtbanen heeft de club het plan om padelbanen aan te leggen.”

Ingestemd
“De leden hebben eerder dit jaar, tijdens de algemene ledenvergadering, met overgrote meerderheid ingestemd met de verdere uitwerking van de plannen van de padelcommissie”, aldus Van Wolferen. “Binnenkort zal het totaalplaatje aan de leden worden voorgelegd en dan kan met de aanleg worden begonnen. Voor de nog niet-ingewijden: padel is een mix van squash en tennis. Het is de snelst groeiende sport van Nederland.”

Energieneutraal
“We willen vitaal blijven door goed voorbereid te zijn op de toekomst. We willen dat onder meer bewerkstelligen door energieneutraal te worden, door middel van de aanleg van ledverlichting en zonnepanelen. Dat levert geld op dat weer in de vereniging kan worden geïnvesteerd. De aanleg van padelbanen past binnen de innovatie van de tennissport. Het zorgt ervoor dat we aansluiten bij de behoefte van nu en in de toekomst. We kunnen door het aanbieden van padel ook groeien qua ledenaantal. Wij bieden de buurt een tennis- en padelvereniging, als onderdeel van de nieuwe wijk Rijnhuizen met ongeveer 2000 nieuwe woningen. Bovendien zijn we maatschappelijk betrokken, door het aanbieden van tennis aan een zeer enthousiaste groeiende groep G-tennissers. Verder beschikken we over een fraai clubhuis en een prima onderhouden park. Kortom, we zijn duidelijk klaar voor de toekomst”, besluit Marc van Wolferen.

Thijs Middelkoop

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 14 uur geleden
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53
• Afbeelding ter illustratie.
Kinderen hoeven zich in de meivakantie niet te vervelen: dit is er te doen in Nieuwegein Nieuws 17 apr, 15:05
• De Fiets-rommelroute in Batau-Noord in Nieuwegein.
Spullen verkopen vanaf je voortuin of oprit? In deze Nieuwegeinse wijk doen ze het Nieuws 17 apr, 14:34
• Het Cals College in Nieuwegein.
Cals College Nieuwegein geraakt door cyberaanval, gegevens leerlingen mogelijk in handen van hackers Nieuws 17 apr, 14:09
• Werkzaamheden aan Galecopperbrug in Nieuwegein.
Galecopperbrug opnieuw afgesloten op 20 en 21 april Nieuws 16 apr, 12:48
• Foto ter illustratie.
D66 Nieuwegein stelt vragen over verdere aansluiting warmtenet Eneco Nieuws 16 apr, 12:17