Foto: Stockfoto 123RF

VSV Vreeswijk favoriet voor promotie

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Toen het vorige seizoen abrupt moest worden beëindigd, was de formatie van trainer-coach Ronald Cornet zonder puntenverlies koploper. VSV Vreesdwijk had dus een meer dan uitstekende start. En als het aan Cornet en zijn spelers ligt, dan gaat het nieuwe seizoen opnieuw goed beginnen. En wie weet zit er nog wel meer in het vat. De voortekenen zijn in ieder geval goed.


De uit negentien spelers bestaande selectie heeft de trainingen twee wekengeleden al hervat. “Ook al duurt de vakantieperiode nog even, ik verwacht dat de groep binnenkort alweer compleet is. Er gaan volgens mij ook geen jongens meer op vakantie. Dat is dus hartstikke lekker”, vertelt Ronald Cornet. 

Bijna alle spelers zijn de club trouw gebleven. Omdat er zich ook geen nieuwelingen hebben aangemeld, zal Cornet de competitie dus ingaan met vrijwel dezelfde spelersgroep. Waarschijnlijk is de ploeg zelfs nog wat sterker, omdat zowel Lion Sakkers als Vinny Sukdeo zijn teruggekeerd van een blessure. 

VSV Vreeswijk kreeg er niet alleen geen nieuwelingen bij, ook vanuit de jeugd stroomde niemand door. “De A-junioren waren vorig jaar allemaal eerstejaars. De bedoeling is wel dat er dit seizoen A-junioren mee gaan trainen, om de stap volgend jaar te kunnen maken. 

Vijf wissels
De KNVB besloot onlangs dat ook in het amateurvoetbal vijf in plaats van drie spelers gewisseld mogen worden. Ronald Cornet vindt dat prima, al vraagt hij zich wel af of veel clubs van die regel gebruik zullen maken. “Ervaring leert dat er op dit niveau niet vaak vijf wisselspelers op de bank zitten”, zegt Cornet.

VSV Vreeswijk mag gezien de kwaliteit van de ploeg best gerekend worden tot een van de favorieten voor het kampioenschap, ook al telt de afdeling een flink aantal sterke ploegen uit Amsterdam. Het zijn overigens allemaal bekende ploegen. Uitgezonderd dan Fortius, ook al een Amsterdamse ploeg.

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten