<p>In de Nationale Sportweek zijn er in de stad allerlei sportieve activiteiten bij sportclubs, -verenigingen, en Sport- en Evenementencomplex Merwestein. </p>

In de Nationale Sportweek zijn er in de stad allerlei sportieve activiteiten bij sportclubs, -verenigingen, en Sport- en Evenementencomplex Merwestein.

(Foto: Archief SportID Nieuwegein)

Nationale Sportweek NOC-NSF van start met Nieuwegein als host city

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Wethouder John van Engelen geeft op vrijdag de aftrap voor de NOC-NSF Nationale Sportweek. Hij geeft om 9.15 uur op sportcentrum de Voltreffer het startsein voor het programma met touwtje springen op basisscholen. Het touwtje springen van de andere basisscholen is te volgen via een livestream.


In de Nationale Sportweek van vrijdag 17 t/m zondag 26 september zijn er in de stad allerlei sportieve activiteiten bij sportclubs, -verenigingen, en Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Dit alles binnen het thema ‘sport doet iets met je’. Nieuwegein is door NOC-NSF gekozen als host city voor de Nationale Sportweek.

Porgramma

Op zaterdag is er een sport- en beweegmarkt rond het stadshart van Nieuwegein, zondag staat in het teken van watersport, maandag zijn er veel activiteiten op scholen en op dinsdag juist voor ouderen. Op woensdag worden er veel outdoor-activiteiten georganiseerd en donderdag staat vitaliteit op de werkvloer centraal. Op vrijdag is het thema inclusief sporten en bewegen, zaterdag be active night en zondag sluiten we af met onder andere het Happy Health Festival. 

De activiteiten worden georganiseerd door SportID, Verbindion en de gemeente Nieuwegein in samenwerking met sportverenigingen, sportaanbieders, scholen, Sport- en Evenementencomplex Merwestein en diverse andere partners.

Kijk voor het volledige programma op: www.sportidnieuwegein.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten