<p>Actiefoto van aanvoerder van JSV Kevin Jupijn (rechts) in een eerdere wedstrijd.</p>

Actiefoto van aanvoerder van JSV Kevin Jupijn (rechts) in een eerdere wedstrijd.

(Foto: Jordi Jupijn)

Nieuwegeinse derby zonder publiek

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • JSV en Geinoord hebben de laatste jaren al aardig wat robbertjes met elkaar ‘uitgevochten’ en altijd waren daar heel wat toeschouwers getuige van. Dat maakte de derby er alleen maar leuker op. Maar komende zaterdag - als de ploegen op Parkhout opnieuw tegenover elkaar staan - is dat wel even anders, want dan wordt er vanwege het coronagevaar geen publiek toegelaten.


De captains van beide elftallen – Michiel van der Valk en Kevin Jupijn – vinden het bijzonder jammer dat zaterdag zonder publiek gespeeld moet worden. Michiel van der Valk daarover: “De toeschouwers hadden de wedstrijd nog extra apart kunnen maken. Voor mij is het vooral jammer omdat ik de supporters van JSV ken en die graag even had willen zien”.

Sfeer
Ook de jeugdige aanvoerder van JSV Kevin Jupijn vindt het jammer dat er geen publiek bij mag zijn. “De toeschouwers zorgen voor sfeer en wat gezonde spanning. Zij brengen toch wat emotie mee wat ook van invloed is op het veld”.

Kevin heeft overigens maar één keer eerder tegen Geinoord gespeeld. “Dat was in mijn debuutjaar bij de senioren. De uitslag was toe 3-3”. De jonge captain van JSV vindt dat de derby toch ook wel iets aparts heeft. “De keer dat ik hem speelde hing er toch nog net wat meer sfeer dan bij andere wedstrijden. En je deed er alles aan om die wedstrijd te winnen”. 

Geblesseerd
Geinoord-aanvoerder Michiel van der Valk vindt de derby inmiddels een wedstrijd als alle andere. “Ik ben een beetje vervreemd van JSV. Op twee spelers na ken ik niemand meer van de spelersgroep of staf. En dat in twee jaar tijd”.

Volgens Michiel is Geinoord komende zaterdag nagenoeg compleet. “Alleen Jeroen Scholman is er niet bij. Hij is helaas voor langere tijd geblesseerd. Maar verder zijn we op volle sterkte. JSV mag overigens dan wel nog puntloos zijn, we zullen de ploeg zeker niet onderschatten. We hebben een volwassen groep en weten dat er in de tweede klasse geen makkies zijn. Maar dat we favoriet zijn, is duidelijk. En aan die verplichting moeten we voldoen.’’ 

Kevin Jupijn eindigt met: ‘’Ik kijk uit naar zaterdag. Het is altijd leuk om tegen bekende jongens te spelen maar dat neemt niet weg, dat ik ten koste van alles wil winnen van ze.’’

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier