<p>Ronald Cornet (rechts) is trainer bij VSV Vreeswijk.</p>

Ronald Cornet (rechts) is trainer bij VSV Vreeswijk.

(Foto: Martine van Rooijen)

VSV Vreeswijk door blessures in vrije val

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • VSV Vreeswijk begon het voetbalseizoen uitstekend. De ploeg van trainer Ronald Cornet stond na een paar wedstrijden zelfs in de subtop van de derde klasse. Maar inmiddels is daar behoorlijk de klad in gekomen. De blauwwitten zijn inmiddels teruggezakt naar de elfde plaats. De oorzaak is een groot aantal geblesseerde en niet-fitte spelers.


Het laatste winstpunt werd op 10 oktober behaald. Tegenstander was toen VVZA. In Amersfoort werd het 0-0. Daarna volgden vier nederlagen op rij. Afgelopen zondag eindigde de thuiswedstrijd tegen Ouderkerk zelfs in 0-6. 

Blessures
De formatie van trainer Ronald Cornet zit dus duidelijk in de problemen. Cornet daarover: “Onze selectie is op dit ogenblik niet fit genoeg door blessures”. In het begin van het seizoen had hij nog een groep van vijftien spelers tot zijn beschikking waarmee hij een paar wedstrijden won. Na een doordeweekse bekerwedstrijd van vijf weken geleden en een competitiewedstrijd op de zondag daarna ging het wegens blessures echter hard bergafwaarts.

Junioren
In de wedstrijd van zondag tegen Ouderkerk had Cornet beschikking over elf spelers, aangevuld met een aantal junioren. Ook in die groep was lang niet iedereen honderd procent fit, maar ze moesten wel voetballen omdat de trainer niet meer spelers had. “Desondanks ging het nog niet eens zo slecht”, zegt Cornet. “Bij rust was het nog maar 0-2”.

Zondag speelt VSV Vreeswijk tegen Rivierwijkers. Cornet: “Kijken wat we dan kunnen doen”.

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier