De doelstelling van de hoofdtrainer is om dit seizoen in de tweede klasse te blijven.
De doelstelling van de hoofdtrainer is om dit seizoen in de tweede klasse te blijven. Foto: Jordi Jupijn

Bjorn van Muylwijk maakt seizoen bij JSV af als hoofdtrainer

Sport 500 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bjorn van Muylwijk staat, wanneer de amateurvoetbalclubs het seizoen weer mogen hervatten, als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep van het eerste elftal van JSV. Dat maakte de Nieuwegeinse voetbalclub onlangs bekend.

Na het vertrek van Hans van Elden eerder dit seizoen en de gedwongen onderbreking door de coronamaatregelen is JSV direct begonnen met het zoeken van een vervanger, maar dat bleek midden in het seizoen een lastige opgave.

Voormalig assistent-trainer
Vandaar dat de voormalig assistent-trainer Bjorn heeft besloten het seizoen als hoofdtrainer af te maken. “Ik heb er even over moeten nadenken en het met de spelersgroep besproken. Die had geen enkel bezwaar om tot het eind van dit seizoen met mij door te gaan”, zegt hij. Het idee is dan dat hij volgend jaar weer beschikbaar is als assistent voor de nieuwe hoofdtrainer.  

Björn van Muylwijk zal de kar bij de zaterdagselectie van JSV overigens niet alleen gaan trekken. “We zijn bezig een assistent aan de staf toe te voegen”, zegt hij. Er zijn enkele kandidaten waarmee gesprekken worden gevoerd. Over een nieuwe hoofdtrainer is hem nog niets bekend. Ook voor deze rol zijn momenteel gesprekken gaande.

Oefenwedstrijden
Inmiddels heeft het eerste elftal van JSV al drie oefenwedstrijden gepland. Op 22 januari wordt thuis gespeeld tegen Odysseus, op 25 januari, ook uit tegen Altius in Hilversum en op 29 januari thuis tegen VVIJ.                                                  

Omdat de voetbalclubs niets in groepsverband kunnen doen, houden de spelers hun conditie zelf op peil. Het is de bedoeling dat de competitie op zaterdag 5 februari wordt hervat. 

In de tweede klasse blijven
Inmiddels is JSV bezig om met het oog op volgend seizoen versterking aan te trekken. “Er is al met enkele spelers gesproken”, zegt Bjorn. “Ik heb begrepen dat er zich voor volgend seizoen enkele nieuwe spelers hebben gemeld. Binnenkort zal worden gesproken met de huidige spelersgroep”.

De doelstelling van de hoofdtrainer is natuurlijk om dit seizoen in de tweede klasse te blijven. Dat zal nog moeilijk genoeg zijn want, na acht wedstrijden is JSV nog altijd puntloos. “Maar natuurlijk hopen we en vertrouwen we erop dat we ons in de tweede klasse zullen handhaven”, zegt Bjorn. “Dat is natuurlijk een enorme uitdaging, maar we gaan er voor”.

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongerenplek om te hangen en gamen geopend op Nieuwegeins buurtplein Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwegeinse vader blijft verantwoordelijkheid voor bijna fataal hersenletsel bij zoontje stellig ontkennen, OM eist 5 jaar cel Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Wim uit Nieuwegein doet met zijn uitvinding 'de tafelkoeler' mee aan SBS6-programma Nieuws 8 jun., 13:22
Afbeelding
Nieuwegeins festival 'Geinbeat' gaat dit jaar door op een nieuwe locatie Nieuws 8 jun., 10:17
Afbeelding
Wordt Nieuwegein host van de Hasbro Spelen? De stad neemt het op tegen vier andere plaatsen Nieuws 8 jun., 09:54
Afbeelding
Inbreker tijgert door huisartsenpraktijk in Nieuwegein en steelt geld uit kluis Nieuws 8 jun., 09:33
Afbeelding
Met zelfgemaakte brug slaan inbrekers toe bij volkstuintjes Nieuwegein: 'Ben er narrig van' MET VIDEO 8 jun., 09:21
Afbeelding
Nieuw eetinitiatief op Nieuwegeins buurtplein moet contact tussen bewoners stimuleren Nieuws 7 jun., 16:05