<p>De vier jeugdtalenten van SV Geinoord.</p>

De vier jeugdtalenten van SV Geinoord.

(Foto: Aangeleverd)

Jong talent van SV Geinoord op de radar van FC Utrecht

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Drie talentvolle jeugdspelers van het Nieuwegeinse SV Geinoord hebben van FC Utrecht een uitnodiging gekregen om een stagetraject te volgen. De gelukkigen zijn Thiago Dijkema, Jyson van Buuren en Luuk Kuipers.


Thiago speelt in de ‘minigroep’ (de jongste groep voetballertjes van SV Geinoord) en wordt getraind door Gerard van Vliet. In de minigroep kunnen kinderen vanaf vijf jaar hun eerste stapjes op het voetbalveld maken en met de sport kennismaken. 

‘Pre-academy-traject’
Jayson speelt in de JO8-1 en is al een beetje gevorderd. Hij heeft al twee jaar bij de mini’s gevoetbald. Luuk uit de JO10-1 speelt al voor het tweede jaar bij SV Geinoord. 

Maar er was nog meer succes voor SV Geinoord: het ‘pre-academy-traject’ van jeugdspeler Sammy Kraak bij FC Utrecht werd verlengd. Sammy was al eerder uitgenodigd voor een stage bij de Utrechtse voetbalclub, die hij inmiddels succesvol heeft doorlopen.

Trots
Karim Amhrar, onderbouwcoördinator bij SV Geinoord, is bijzonder blij met de uitnodiging van FC Utrecht voor de drie jeugdspelers. “Wij zijn er natuurlijk super trots op dat er vier pupillen van SV Geinoord concreet op de radar van FC Utrecht staan”, zegt hij.

“De pupillen dwingen het weliswaar uiteindelijk zelf af, maar iedereen die bij de jeugd betrokken is - trainers, begeleiders, coördinatoren en jeugdbestuur - heeft daar hard aan meegewerkt. En werkt daar in feite nog steeds hard aan mee”.

Zo moeten de teams worden voorzien van trainers en coaches, moeten er randvoorwaarden worden geschept om een goed werkklimaat te creëren, moeten er trainersthema-avonden worden georganiseerd en ideeën worden uitgewisseld.

Minitoernooien
Een voorbeeld hiervan is dat er onderling veel werd gevoetbald toen er tijdens de coronaperiode geen competitievoetbal mogelijk was. Er ontstonden minitoernooien, waarin spelers van meerdere leeftijdsgroepen met en tegen elkaar voetbalden.

Amhrar: “Natuurlijk is het gaaf dat er inmiddels al vier jongens door FC Utrecht zijn opgemerkt, maar we vinden het net zo belangrijk om ook de andere kinderen te stimuleren en te prikkelen”. Daarom start de club binnenkort met ‘high-potential-trainingen’: extra trainingsmomenten waarbij de kinderen nog meer worden uitgedaagd.

Auteur: Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten