<p>Afgelopen maart speelde Creators FC ook al een wedstrijd bij JSV: dat was voor Oekra&iuml;ne.</p>

Afgelopen maart speelde Creators FC ook al een wedstrijd bij JSV: dat was voor Oekraïne.

(Foto: Aangeleverd)
met video

Sportpark Galecop in Nieuwegein wordt thuisbasis van ‘influencerselftal’ Creators FC

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Sportpark Galecop wordt de thuisbasis van Creators FC: een voetbalteam dat bestaat uit YouTubesterren. De Nieuwegeinse voetbalclub JSV en Creators FC zetten aanstaande zondag hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. 


Het voetbalelftal van influencers was al enige tijd op zoek naar een thuisbasis. Ze spelen namelijk een aantal keer per jaar een zogeheten ‘neutrale wedstrijd’ voor een goed doel. JSV heeft nu aangegeven haar voetbalvelden hiervoor beschikbaar te stellen.

Voorzitter van de Nieuwegeinse voetbalclub Wail Shaaban en oprichter van Creators FC Roy van Rossum zullen zondag de overeenkomst ondertekenen.

Stichting Kans voor Gambia
Op diezelfde dag zullen het influencerselftal en JSV een wedstrijd tegen elkaar spelen voor de stichting ‘Kans voor Gambia’. Ambassadeur van de stichting én YouTuber Frank Slot (alias ‘Slotta’) zal ook meespelen.

Hij zal een paar dagen later zelf naar Gambia gaan om het ingezamelde geld te besteden waar nodig. Denk hierbij aan onderwijs en sportfaciliteiten voor onder andere de Gambiaanse jeugd. 

Kaarten voor de wedstrijd zijn te koop op www.creatorsfc.club.

Oekraïne
Afgelopen maart speelde Creators FC ook al een wedstrijd bij JSV in Nieuwegein. De opbrengst daarvan ging naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De wedstrijd is terug te kijken via de onderstaande YouTube-video.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten