<p>Trainer Ronald Cornet (rechts) maakt na dit seizoen de overstap van VSV Vreeswijk naar Zwaluwen Utrecht.</p>

Trainer Ronald Cornet (rechts) maakt na dit seizoen de overstap van VSV Vreeswijk naar Zwaluwen Utrecht.

(Foto: Martine van Rooijen)

Na trainer vertrekken ook Vreeswijk-spelers naar Zwaluwen Utrecht

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Niet alleen trainer Ronald Cornet verhuist na dit seizoen naar Zwaluwen Utrecht, ook Rik van de Berg, Jason Nelson, Vinny Sukdeo en Don en Gino Cornet gaan de selectie van de Utrechtse club versterken. VSV Vreeswijk zal dus hard aan het werk moeten om vervangers voor de vertrekkende spelers te vinden.


Trainer Cornet kan overigens bij Vreeswijk terugkijken op een mooie staat van dienst. Hij is momenteel maar liefst aan zijn zesde seizoen bezig. Zijn beide zoons dragen voor het vierde seizoen het blauwwitte-shirt. 

Gino Cornet zal vooral voorin worden gemist. Hij scoorde tot op heden maar liefst elf doelpunten. In de inhaalwedstrijd van enkele weken geleden tegen zijn nieuwe club Zwaluwen Utrecht was hij maar liefst vier keer trefzeker. Vreeswijk won die avondwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht, koploper van de afdeling met 4-2. 

Een paar dagen later waren de Vreeswijkers minder succesvol. Roda’46 uit Leusden klopte Vreeswijk met 3-0. De formatie van trainer Ronald Cornet zakte daardoor een paar plaatsen op de ranglijst terug. De ploeg heeft nu 21 punten uit 15 wedstrijden, waarmee het de achtste plaats bezet.

‘Goed afsluiten’
Ronald Cornet nam het besluit om bij Vreeswijk te vertrekken al in november vorig jaar “Ik liep al een tijdje te twijfelen of ik bij Vreeswijk moest blijven of niet, maar gezien de onduidelijkheid over de ophanden zijnde fusie, de smalle spelersgroep en de interesse van meerdere clubs besloot ik toen toch de knoop maar door te hakken en mijn ontslag aan te bieden”.

Ronald Cornet heeft niet echt met een dubbel gevoel naar de wedstrijd tussen VSV Vreeswijk en Zwaluwen Utrecht - zijn nieuwe club - zitten kijken. Maar: “Ik was wel wat meer gespannen”, zegt hij. 

“Na de eerste helft mochten wij blij zijn dat het maar 0-1 was. In de tweede helft speelden wij heel goed en uiteindelijk was de 4-2 overwinning dik verdiend. Ik had overigens al gezegd dat wij voor de winst zouden gaan. Ik ben tenslotte nog in dienst van Vreeswijk en wil mijn periode daar goed afsluiten. Onze doelstelling is te proberen er nog zoveel mogelijk van te maken. En uiteindelijk zien we wel waar wij uiteindelijk na 26 wedstrijden staan”. 

Of Vreeswijk er straks nieuwe spelers bij krijgt, weet Cornet niet. Hij is niet bij die gesprekken aanwezig.

Auteur: Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten