<p>Arie Koning (links) tekent zijn contract bij VSV Vreeswijk.</p>

Arie Koning (links) tekent zijn contract bij VSV Vreeswijk.

(Foto: Aangeleverd)

Arie Koning nieuwe trainer van VSV Vreeswijk: ‘Ik ben bijzonder enthousiast’

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Na een paar jaar wegens een ernstige knieblessure geen club te hebben getraind, is Arie Koning blij om weer te kunnen beginnen. Hij wordt de nieuwe oefenmeester van VSV Vreeswijk. De zondagderdeklasser zal even moeten wennen, want zes seizoenen lang werd de selectie getraind door Ronald Cornet. Hij wordt na dit seizoen de oefenmeester van Zwaluwen Utrecht ’11.


Helaas voor Arie Koning houdt een aantal selectiespelers het bij VSV Vreeswijk voor gezien. “Dat vind ik heel jammer”, aldus de nieuwe trainer. De vier vertrekkende spelers hebben aangegeven dat zij op zaterdag gaan voetballen, één speler daarvan is verhuisd naar Veenendaal.

Gesprekken
“Al deze spelers hebben heel veel voetbalkwaliteiten en dragen veel jaren van ervaring met zich mee”, zegt Arie. “Het zal niet makkelijk worden hen te vervangen, vooral omdat het zaterdagvoetbal voor veel spelers uit de omgeving aantrekkingskracht heeft”.

De nieuwe trainer benadrukt dat selectiespelers die bij VSV Vreeswijk willen komen voetballen van harte welkom zijn. Inmiddels vinden er al volop gesprekken plaats met spelers van buitenaf die de club graag zou willen inlijven. Arie: “En laten we natuurlijk onze eigen jeugd niet vergeten”.

Geen onbekende
De nieuwe trainer is zeker geen onbekende in de regio. Arie speelde maar liefst 21 jaar in het eerste elftal van DWSV. In 2000 stopte hij met selectievoetbal. Daarna werd hij trainer. Zo was hij oefenmeester van achtereenvolgens DWSV, Voorwaarts, JSV Nieuwegein (zondag), Zwaluwen Utrecht en tenslotte VVJ.

Natuurlijk is ook VSV Vreeswijk niet vreemd voor Arie. Niet alleen kent hij de ploeg uit zijn actieve voetbalperiode – hij heeft diverse malen tegen ze gespeeld – maar hij kent ze ook als trainer.

Uitdaging
“Ik heb de ploeg dit seizoen een paar keer in actie gezien”, zegt hij. “Het is niet makkelijk om een mening over ze te vormen. Ik heb goede overwinningen gezien - waarin het elftal als een echt team met veel inzet goed voetbalde - afgewisseld met een paar mindere wedstrijden”.

Hij vervolgt: “Wat ik mooi vond, was dat ook in een minder goede periode spelers en trainer elkaar steeds zijn blijven steunen. Als in deze ploeg de neuzen dezelfde kant op blijven staan, zijn ze erg moeilijk te verslaan. Het is voor mij echt een uitdaging om VSV Vreeswijk te gaan trainen. Ik ben bijzonder enthousiast.”

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten