<p>V.l.n.r. Sanne de Hoop, Emma van der Zanden, Tanja Helle, Bert van Schaik, Chana van der Venne en Vera van Boheemen.</p>

V.l.n.r. Sanne de Hoop, Emma van der Zanden, Tanja Helle, Bert van Schaik, Chana van der Venne en Vera van Boheemen.

(Foto: Cees van Schaik)

Nieuwegeinse tafeltennisters opnieuw in eredivisiefinale

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Het damestafeltennisteam van VTV heeft zich opnieuw weten te plaatsen voor de eredivisiefinale. De Nieuwegeinse formatie van Bert van Schaik dankte de plaatsing aan de nipte 4-3 overwinning, die zaterdag tegen SKF werd behaald. 


Dat gebeurde allemaal in een wedstrijd die van begin tot eind bijzonder spannend was. Pas in de laatste partij bezorgde de dubbel Sanne de Hoop en Tanja Helle VTV de overwinning. Zij wonnen met 2-3.

Goed begonnen
VTV was overigens ook al goed begonnen. Tanja Helle klopte haar tegenstandster Brenda Vonk met 1-3. Maar dankzij sterke partijen van achtereenvolgens Melanie Bierdrager en Marlotte Staps boog thuisploeg de 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Met die score werd ook aan de pauze begonnen. In het tweede deel van de wedstrijd bleef het spannend. Nadat Sanne Hoop er door winst op Brenda Vonk 2-2 van had gemaakt, bezorgde Tanja Hella haar team weer een voorsprong: 2-3.

Laatste wending
Maar SKF wist van geen wijken. Melanie Bierdrager bracht SKF op 3-3 door haar overwinning op Chana van der Venne. Het afsluitende dubbelspel moest dus de beslissing brengen.

Brenda Vonk en Melanie Bierdrager brachten SKF op een 2-0 voorsprong in games. Toen slaagden Sanne de Hoop en Tanja Helle de laatste wending aan de wedstrijd te geven. Zij wonnen de vijfde game en daarmee de partij.

Finale
In de finale neemt VTV het op tegen de winnaar van het duel tussen Den Helder en Scylla. Vorig seizoen veroverde VTV de landstitel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten