<p>De dames van VTV zijn landskampioen geworden.</p>

De dames van VTV zijn landskampioen geworden.

(Foto: Aangeleverd)

Nieuwegeinse tafeltennissters veroveren landstitel

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • De tafeltennissters van VTV zijn voor het eerst in de geschiedenis landskampioen geworden. De Nieuwegeinse formatie van manager Bert van Schaik won met 4-1 de finale van Dozy Den Helder.


VTV begon goed, want Tanja Helle slaagde erin de Nederlands kampioen enkelspel Shuohan Men te verslaan, waarmee ze VTV een 1-0 voorsprong bezorgde.

Het werd zelfs 2-0 voor de Nieuwegeinse vrouwen, want in de tweede wedstrijd zegevierde Emma van der Zanden over Ana Gogorita. De speelster van Den Helder had wel een goede start, maar uiteindelijk moest ze toch buigen voor Emma. 

De zegereeks van VTV bleef voortduren, want in de derde wedstrijd was Sanne de Hoop met 3-0 te sterk voor Yoeke Gunsing. Na de pauze kwamen de beide kopvrouwen tegen elkaar uit. Nadat Ana Gogorita de eerste game tegen Tanja Helle met 11-8 had gewonnen, won ze ook de tweede en derde game. De tussenstand werd daardoor 3-1. 

De wedstrijd tussen Sanne de Hoop en Shuohan verliep bijzonder spannend. Nadat Sanne de eerste game op haar naam had geschreven, moest ze de tweede aan haar tegenstandster laten. De partij bleef bloedstollend, waarin uiteindelijk Sanne de Hoop aan het langste eind trok: VTV won met 4-1. 

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten