<p>Het eerste waterpoloteam van Aquarijn onder trainer Joram Salakory.</p>

Het eerste waterpoloteam van Aquarijn onder trainer Joram Salakory.

(Foto: J. Doornekamp)

Trainer Salakory blijft nog een seizoen bij Nieuwegeinse waterpolomannen

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Oefenmeester Joram Salakory heeft komend seizoen de waterpolomannen van Aquarijn opnieuw onder zijn hoede. Hij begint dan aan zijn derde seizoen in Nieuwegein. “Zij het dat vanwege de coronapandemie de vorige twee seizoenen niet bepaald soepel verliepen”, aldus de trainer. 


Salakory heeft het bij Aquarijn bijzonder goed naar zijn zin. “Ik heb nog een seizoen bijgetekend, omdat ik erg content ben met deze warme en fijne vereniging’’, zegt hij. 

Promotie
De trainer eindigde met zijn mannenteam in de eerste klasse op de tweede plaats. “We hebben het dit seizoen grandioos gedaan”, zegt hij hierover. “Niet alleen werden we in de gewone competitie tweede, maar ook in de bekercompetitie. Dat bereikten we in een spannende finale tegen KZC. Een ervaring om nooit weer te vergeten.”

Het team is nu naar de Bond gepromoveerd, omdat de nummer één dat niet wilde. Salakory: “Er schijnt een tijd te zijn geweest dat de Aquarijn-mannen ook in de Bond speelden. In de wandelgangen hoorde ik echter dat dat al meer dan tien jaar geleden is.”

De waterpolotrainer is ervan overtuigd dat zijn team komend seizoen flink aan de bak zal moeten. Zijn doelstelling is in ieder geval handhaving. “Als we naar onze resultaten in de beker en de afgelopen competitie kijken, moeten we echt goed mee kunnen komen. Er moet zelfs een mooie plek in de middenmoot mogelijk zijn.” 

Teamsamenstelling
Als het aan hem ligt, blijft het huidige team intact. “De spelers zijn trots op het team, waarvan de sfeer bijzonder goed is”, zegt hij.

De trainer veronderstelt wel dat er vanuit het tweede herenteam jongens bijkomen, die er in het afgelopen seizoen vaker bij zijn geweest. “De voorbereiding en de gesprekken met de spelers zullen moeten uitwijzen hoe we dit verder gaan invullen. Er wordt in de Bond een ander niveau gevraagd, dus ik wil meerdere ‘smaakjes’ hebben om in te zetten.”

Jeugdspelers
En dan de jeugdspelers. Die zullen volgens Salakory zeker doorbreken. “In het afgelopen seizoen hebben tenminste drie jeugdspelers vaker bij de herenselectie meegetraind. Ze hebben zelfs al minuten gemaakt bij heren 2. Via die weg hoop ik dat ze kunnen rijpen richting een vaste plek in de selectie.”

Salakory is optimistisch: “Volgens mij zit echt wel goed met de toekomst van het mannenwaterpolo bij Aquarijn.”

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten