<p>Het eerste zaalvoetbalteam van JSV.</p>

Het eerste zaalvoetbalteam van JSV.

(Foto: Jordi Jupijn)

Nieuwegeinse voetbalclub JSV heeft nu ook zaalvoetbalteam

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • JSV staat bekend om het voetballen op het veld, maar zal met ingang van het komende seizoen ook in de zaal te zien zijn. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de voetbalclub, gaat JSV met een team in de zaal uitkomen.


Het initiatief kwam van een aantal leden dat graag wilde gaan zaalvoetballen in competitieverband. Het bestuur van de club had daar wel oren naar en ging over tot het oprichten van een zaalvoetbalteam. 

Merwestein als thuisbasis
Het team bestaat uit: Thijs de Groot, Aaron van Doorn, Sven Mol, Thijs Schaftenaar, Nicky Huijden, Aquil Michel, Robin Kool, Dean Korver, Liam Posthouwer en Lars van den Akker.

De thuiswedstrijden van het team zullen worden gespeeld op de vrijdagavond in sporthal Merwestein. Voor het overige staat alles nog op losse schroeven. Zo is het nog niet bekend wie het team gaat trainen en wanneer en waar dat gaat gebeuren. 

Derde of vierde klasse
Er is voor de zaalvoetbalafdeling dan ook meer dan voldoende werk aan de winkel. Als de organisatie helemaal rond is, dan zullen waarschijnlijk in september de eerste zaalvoetbalwedstrijden worden gespeeld.

Het is nog niet bekend is in welke klasse JSV met haar zaalvoetbalteam gaat uitkomen. Waarschijnlijk zal dat de derde of vierde klasse zijn. Binnenkort zullen daarover van de zijde van de KNVB zeker nadere mededelingen worden gedaan.

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten