Teamfoto van JSV zondag 1.
Teamfoto van JSV zondag 1. Foto: Jordi Jupijn

Rick Werkhoven is de nieuwe trainer van JSV zondag: ‘Ik heb er zin in’

27 jul, 15:00 Sport 728 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het scheelde niet veel, of JSV had in navolging van VSV Vreeswijk volgend voetbalseizoen geen eerste zondagelftal meer. Pas op het laatste nippertje viel het besluit om toch maar weer een eerste elftal in te schrijven. Hoofdtrainer van de selectie wordt de pas 23-jarige Rick Werkhoven.

“Het is de bedoeling dat we gaan spelen in de vierde klasse zondag. Ik moet echter bekennen dat ik ons elftal nog niet ingedeeld heb gezien”, zegt Rick. “Maar dat zal naar ik aanneem wel goedkomen. Daar gaan we tenminste van uit.”

Faja Lobi
De jonge trainer is enthousiast over zijn nieuwe functie: “Ik heb er goed zin in”, zegt hij. Rick zat vorig seizoen bij ‘zijn’ zondagelftal nog als wisselkeeper op de bank naast Patrick Versluis, die inmiddels vertrokken is naar het Utrechtse Faja Lobi.

Helaas voor JSV, besloot een flink aantal spelers die vorig seizoen deel uitmaakte van het eerste elftal, het voorbeeld van Patrick Versluis te volgen. “Dat was ook de reden dat we nog niet meteen zeker wisten of we komend seizoen wel met een eerste zondagelftal zouden kunnen starten”, zegt Rick. “Maar gelukkig is het dus gelukt.”

‘Werk aan de winkel’
Volgens de nieuwe trainer ‘heeft het nog heel wat tijd en moeite gekost om een respectabele groep bij elkaar te krijgen’. Want toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleek het team nog maar vier spelers beschikbaar te hebben.

“Er was duidelijk werk aan de winkel. Ik moest de boer op”, zegt Rick. Uiteindelijk slaagde hij erin via zijn ‘relaties’ - zijn vroegere voetbalvrienden - en verder nog via via een flink aantal spelers bij elkaar te krijgen. “Ik heb nu negentien spelers waarvan twee keepers”, aldus de trainer.

Vrachtwagenchauffeur
Rick mag dan nog maar 23 jaar oud zijn; toch heeft hij als trainer al enige ervaring. Vorig seizoen had hij namelijk het elftal van jongens onder de 19 onder zijn hoede.

Als vrachtwagenchauffeur is Rick vrij veel van huis. Toch vindt hij dat geen belemmering op trainer van JSV te worden. “We trainen twee keer in de week vanaf half negen. Dan lukt het me echt wel om bijna elke trainingsavond op tijd aanwezig zijn”, zegt Rick. “Slechts een hoogst enkele keer kan het eens iets later worden, maar daar passen we dan wel een mouw aan.”

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vreeswijk al bezig met voorbereidingen Halloween Algemeen 10 aug, 16:02
Afbeelding
Lezing Martijn Akkerman over bijzondere juwelen Algemeen 10 aug, 15:35
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24