De G-tennissers gingen dit jaar naar de Utrechtse brandweer.
De G-tennissers gingen dit jaar naar de Utrechtse brandweer. Foto: Aangeleverd

G-tennis bij Nieuwegeinse vereniging in gevaar? ‘Het wordt lastiger en soberder’

27 jul, 15:31 Sport 1.052 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Clubtrainer Bart van Essen stond ook afgelopen jaar elke zaterdagochtend vrijwillig op de baan om met zijn G-tennissers een uur lang plezier te maken. Alweer voor het zesde jaar. Voor Bart blijft het na al die jaren “het leukste uurtje in de week”. Maar er hangt een donkere wolk aan de hemel: hoe lang kan het G-tennissen nog doorgaan?

Het is inmiddels een vertrouwd gezicht en gehoor bij tennisvereniging Rijnhuyse in Nieuwegein: op zaterdagochtend - tegen elven - melden de eerste deelnemers zich om een uur lang in de buitenlucht te bewegen. Bart staat dan al te wachten op Bram, Ivo, Lukas, Eileen, Gijs, Merel, Jason, Jan-Peter en alle anderen. 

Het aantal G-tennissers bij de vereniging is snel gegroeid de afgelopen jaren. Zo hard zelfs, dat Bart inmiddels een aantal vrijwilligers om zich heen heeft verzameld: om tennisballen aan te geven, de nodige begeleiding te bieden, wat aanwijzingen te geven en vooral te enthousiasmeren. 

Sponsors
Elk seizoen wordt vlak voor de zomervakantie afgesloten met een uitje. Dit jaar gingen de G-tennissers naar de Utrechtse brandweer. Bij de kazerne in Leidsche Rijn kregen ze een rondleiding, zagen en hoorden ze levensgrote brandweerauto’s, mochten ze erin zitten en gingen ze zelfs met een ladderwagen de hoogte in.

Het uitstapje werd afgesloten met een barbecue op het tennispark. “Een barbecue die er wellicht voor het laatst zal zijn”, zegt de clubtrainer. “Een aantal sponsors trekt zich terug. Dus extra’s als een barbecue organiseren en ouders en begeleiders koffie aanbieden, kunnen dan wellicht niet meer. En zelfs zonder die dingen leggen we er als club geld op toe.”

Soberder
Komt het G-tennis dan in gevaar? Bart van Essen is vooralsnog stellig in zijn beantwoording. “Natuurlijk is er ook volgend jaar weer G-tennis op de club, maar het wordt dan allemaal wel wat lastiger en soberder. Dat is vooral jammer voor de G-tennissers, die zich ieder jaar weer op dergelijke uitjes verheugen. Dus we staan open voor elke organisatie die zich graag wil verbinden aan dit mooie initiatief.”

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24
Afbeelding
Doelman Mitchell van Oort terug in Nieuwegein Sport 7 aug, 20:07
Afbeelding
Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes Algemeen 5 aug, 08:52