Quinty van Lare (midden) wint goud op EK in Andorra
Quinty van Lare (midden) wint goud op EK in Andorra Foto: Raniero Corbelletti Photographie
MET VIDEO

Kunstrolschaatster Quinty van Lare wint goud op EK in Andorra

Sport 667 keer gelezen

NIEUWEGEIN/ANDORRA • Quinty van Lare, lid van de Nieuwegeinse rolschaatsvereniging KRC Rolling, heeft een zeer knappe prestatie geleverd op het Europees Kampioenschap Kunstrolschaatsen dat in Andorra plaatsvond. In de categorie Cadet Dans liet zij een groot deelnemersveld met rijdsters uit Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Israël en Engeland achter zich en reed zij naar het goud.  

Quinty - die bij het dansen wordt begeleid door trainers Sylvia Pistorius en Alessandro Spigai - stond na de verplichte dansen (wals en tango) nog op een voorlopige tweede plaats. Ze wist met een expressievolle vrije dans - die technisch zeer goed werd uitgevoerd - echter de hoogste score te halen. Hierdoor klom zij in het eindklassement naar de eerste plaats. 

Deze prestatie van de talentvolle kunstrolschaatster, die eerder dit jaar ook al de eerste Worldcup Dans won, is een nieuw hoogtepunt in haar rolschaatscarrière.  

Tekst gaat verder onder de video

Karen Baruchello en Roy Broekema
Na haar optreden bij het Dansen reed Quinty - die samen met clubgenoten Karen Baruchello en Roy Broekema door de rolschaatsbond was geselecteerd voor deelname aan dit toernooi - mee bij de categorie Cadet Vrijrijden. Na de korte kür stond zij door enkele foutjes nog 12e, maar door een goede lange kür wist zij op te klimmen naar een 10e plaats in het eindklassement.

Karen Baruchello reed bij de senioren dames Dans haar tweede EK in een groot en sterk deelnemersveld. Karen reed een nette style dans gevolgd door een sterke vrije dans. Hierdoor wist zij twee plaatsen te stijgen en eindigde op een 16e plaats. 

Roy Broekema reed bij de senioren heren Vrijrijden mee. Roy liet met mooie combinaties, waaronder één met een drievoudige ritberger, zien dat hij goede progressie had gemaakt en eindigde op een 11e plaats.  

Rolschaatsshow KRC Rolling
Rolschaatsvereniging KRC Rolling zegt trots te zijn op de behaalde resultaten en is verheugd een Europees Kampioen in haar midden te hebben.

Quinty, Karen en Roy maar ook alle andere leden van KRC Rolling zijn dit najaar te zien tijdens de jaarlijkse rolschaatsshow van KRC Rolling die gehouden wordt in het weekend van 10 en 11 december 2022. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuwegeiner rijdt door rood, springt uit rijdende bus en rent weg voor politie Algemeen 2 dec, 10:08
Afbeelding
Gemeente betreurt vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 1 dec, 14:41
Afbeelding
‘O ja, dat sinterklaasgedicht nog’: dit moet je doen om er een pareltje van te maken Algemeen 1 dec, 13:57
Afbeelding
Gemeente onderzoekt plaatsing extra windturbines in Nieuwegein-Oost Algemeen 1 dec, 12:14
Afbeelding
D66 pleit voor zichtbaar maken van Artikel 1 van de Grondwet in Nieuwegein Algemeen 1 dec, 10:17
Afbeelding
Nieuwegeinse burgemeester overhandigt cheque van ruim 9.000 euro aan Theater Totaal Algemeen 1 dec, 09:23
Afbeelding
Nieuwegeinse bieb opent uitleenpunt in Gezondheidshuis De Componist Algemeen 30 nov, 16:07
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis verdwijnt uit Nieuwegein, vanaf 2035 alle zorg naar Utrecht MET VIDEO 30 nov, 15:19