Emile (12) uit Nieuwegein wint het NK Stoepranden in Arnhem.
Emile (12) uit Nieuwegein wint het NK Stoepranden in Arnhem. Foto: Aangeleverd

Emile (12) uit Nieuwegein wint NK Stoepranden in Arnhem: ‘Ik had het niet verwacht’

Sport 606 keer gelezen

NIEUWEGEIN/ARNHEM • Na een zinderende finale mag Emilie van der Steeg (12) uit Nieuwegein zich Nederlands Kampioen Stoepranden noemen. Zij won in de categorie 11 tot en met 14 jaar. De finale vond op afgelopen zondag plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en werd georganiseerd door Jantje Beton.

De afgelopen maanden hebben maar liefst 15.000 kinderen door heel Nederland via kwalificaties gestreden om een plek in de finale. Emilie wist de Nieuwegeinse kwalificatie te winnen. 

200 kinderen
Voor de finaledag zelf hadden 200 kinderen zich geplaatst om te strijden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Stoepranden 2022’. De kinderen kwamen uit in twee categorieën: 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar.

Bij het stoepranden kun je punten verdienen door de ‘stoeprand’ van de ander te raken. De bal moet daarbij terugkomen naar de eigen speelhelft van de gooier. Vang je daarbij je eigen bal, dan levert dat een extra punt en dus 2 punten op. 

Degene die het eerst 15 punten heeft, met daarbij 2 punten verschil, wint de wedstrijd. De wedstrijden duren maximaal 8 minuten. 

‘Ik had het niet verwacht’
Na twee regenachtige voorrondes begon vanaf de achtste finales de knock-out fase. Na een spannende halve finale - waarin Emilie zich na een 6-0 achterstand terug knokte naar de overwinning - was ook de finale zinderend. De spelers gingen lange tijd gelijk op.

De uiteindelijke 16-14 einduitslag toverde een glimlach op het gezicht van Emilie. “Ik had het niet verwacht, maar ik vind het super leuk dat ik Nederlands kampioen ben geworden”, zegt ze. 

“Wat ik ook leuk vind, is dat ik vriendinnen heb gemaakt met het meisje waarvan ik in de finale heb gewonnen. Na afloop hebben we telefoonnummers uitgewisseld.”  

SportID Nieuwegein
Het NK werd voor de zesde keer georganiseerd door Jantje Beton. Doel van het NK is om spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland te stimuleren.

Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen en samen te laten spelen, kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats en organiseert daar ook stoeprandactiviteiten voor kinderen. 

De Nieuwegeinse kwalificatie werd georganiseerd door SportID Nieuwegein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuwegeiner rijdt door rood, springt uit rijdende bus en rent weg voor politie Algemeen 2 dec, 10:08
Afbeelding
Gemeente betreurt vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 1 dec, 14:41
Afbeelding
‘O ja, dat sinterklaasgedicht nog’: dit moet je doen om er een pareltje van te maken Algemeen 1 dec, 13:57
Afbeelding
Gemeente onderzoekt plaatsing extra windturbines in Nieuwegein-Oost Algemeen 1 dec, 12:14
Afbeelding
D66 pleit voor zichtbaar maken van Artikel 1 van de Grondwet in Nieuwegein Algemeen 1 dec, 10:17
Afbeelding
Nieuwegeinse burgemeester overhandigt cheque van ruim 9.000 euro aan Theater Totaal Algemeen 1 dec, 09:23
Afbeelding
Nieuwegeinse bieb opent uitleenpunt in Gezondheidshuis De Componist Algemeen 30 nov, 16:07
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis verdwijnt uit Nieuwegein, vanaf 2035 alle zorg naar Utrecht MET VIDEO 30 nov, 15:19