• Trainer van SV Geinoord Gerrit Plomp heeft een nieuwe club gevonden.
• Trainer van SV Geinoord Gerrit Plomp heeft een nieuwe club gevonden. Foto: Aangeleverd

SV Geinoord-trainer Gerrit Plomp vertrekt naar EDO Utrecht

Sport 1.195 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Trainer Gerrit Plomp (59) en zijn assistent Ramon Bongers zitten komend voetbalseizoen niet meer samen op de bank bij SV Geinoord. Hun plaatsen worden ingenomen door Kevin Reinhard, de huidige trainer van zaterdagderdeklasser Houten, en zijn assistent Jacques Schagen van Leeuwen.

Plomp gaat naar de club waar het voor hem allemaal begon: EDO Utrecht. Daar hij speelde tot zijn vijftiende. 

Schone lei
Daarna ging het snel met Plomp. Na onder meer gespeeld te hebben bij FC Utrecht, Feyenoord. Bochum en Fortuna Sittard, ging hij het trainersvak in. Daar werd hij gekoppeld aan de vroegere Geinoord-speler Ramon Bongers, met wie hij al zo’n vijftien jaar samenwerkt.

Of die samenwerking er straks ook is bij EDO is overigens nog niet zeker. “Maar ik hoop het wel. We voelen elkaar perfect aan”, aldus Plomp.

Op de vraag of hij nog graag bij Geinoord had willen blijven, antwoordt Plomp: “Ja, ik had graag bij de club door willen gaan. Maar er werd anders beslist. Men wilde bij de nieuwe fusieclub SV Parkhout liever met een schone lei, of liever gezegd, andere trainer beginnen.”

Aderlating
Voorlopig blijft het duo Plomp-Bongers nog werkzaam bij Geinoord. De ploeg doet het helaas nog niet zo geweldig dit seizoen. “We zijn gewoon wat te wisselvallig”, zegt Plomp. “Het vertrek van onze topscoorder Daniël Kops was daarnaast een aderlating. Hij scoorde vorig seizoen maar liefst 25 doelpunten. Dat is zeker niet niks.”

De competitie is echter nog niet voorbij: er zijn nog heel wat wedstrijden te gaan. “Alles zit nog lekker dicht bij elkaar, dus alles is nog mogelijk”, zegt Plomp. “Ik zie zelfs een periodetitel nog wel zitten.”

Wedstrijd tegen EDO Utrecht
Eén van de tegenstanders waartegen SV Geinoord nog moet spelen is de nieuwe club van Plomp; het Utrechtse EDO. Die wedstrijd wordt op zaterdag 11 maart aan de Manitobadreef in Utrecht gespeeld.

Misschien voor Plomp een aparte wedstrijd, maar zo ziet hij het niet. ‘’Nee hoor, ik ben nog steeds in dienst van Geinoord. Dus we zullen erin gaan als in elke wedstrijd. Ik ben wat dat betreft professioneel genoeg.” 

En wat hij van die wedstrijd verwacht? “In ieder geval een duel waarin twee ploegen voor de winst zullen gaan. Alleen dat telt.”

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongerenplek om te hangen en gamen geopend op Nieuwegeins buurtplein Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwegeinse vader blijft verantwoordelijkheid voor bijna fataal hersenletsel bij zoontje stellig ontkennen, OM eist 5 jaar cel Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Wim uit Nieuwegein doet met zijn uitvinding 'de tafelkoeler' mee aan SBS6-programma Nieuws 8 jun., 13:22
Afbeelding
Nieuwegeins festival 'Geinbeat' gaat dit jaar door op een nieuwe locatie Nieuws 8 jun., 10:17
Afbeelding
Wordt Nieuwegein host van de Hasbro Spelen? De stad neemt het op tegen vier andere plaatsen Nieuws 8 jun., 09:54
Afbeelding
Inbreker tijgert door huisartsenpraktijk in Nieuwegein en steelt geld uit kluis Nieuws 8 jun., 09:33
Afbeelding
Met zelfgemaakte brug slaan inbrekers toe bij volkstuintjes Nieuwegein: 'Ben er narrig van' MET VIDEO 8 jun., 09:21
Afbeelding
Nieuw eetinitiatief op Nieuwegeins buurtplein moet contact tussen bewoners stimuleren Nieuws 7 jun., 16:05