Aan talent geen gebrek bij MOVEO.
Aan talent geen gebrek bij MOVEO. Foto: PR

MOVEO heeft stijgende lijn te pakken

Sport 587 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De sportverenigingen hebben betere tijden gekend. Ze groeiden als kool. Er moesten zelfs wachtlijsten – vooral bij het tennis – worden aangelegd. Maar die periode lijkt voorbij te zijn. Vooral tijdens de coronacrisis en nu tijdens de energiecrisis - met de nodige financiële problemen - laten mensen zich van de ledenlijst schrappen.

De Nieuwegeinse gymnastiekvereniging MOVEO vormt echter een uitzondering op de regel. Die vereniging doet het uitstekend. Petra Vernooij, voorzitter van de club: ,,We zitten nu op bijna 500 leden. De KNGU ziet ons zelfs als een van de grotere verenigingen binnen de bond. We vinden het heel mooi, dat we zoveel nieuwe recreatieleden kunnen verwelkomen. Hoofdzakelijk zijn dat overigens jeugdleden. Maar we beschikken inmiddels ook over een flink groeiende 13+ groep en damesgroep.

We zijn er als vereniging ook blij mee, dat we over veel leiding beschikken, mensen die al jaren bij ons les geven. Maar uiteraard zijn er in de loop der jaren ook de nodige wisselingen geweest. Gelukkig hebben we dat steeds goed kunnen oplossen met interne leiding.” Dat zijn turnsters die in eerste instantie de assistent van een trainster waren en die later de opleiding tot trainster zijn gaan volgen en zelf een groep of groepen zijn gaan lesgeven.

Talentvol

De dames- en herenselectie van MOVEO telt momenteel ongeveer 100 leden. De trainingsuren variëren van 2 uur tot 8 uur per week. Tijdens de coronaperiode kon echter niet worden deelgenomen aan wedstrijden. Maar gelukkig voor de vereniging is daar dit seizoen weer verbetering in gekomen.

,,We zijn door de KNGU voor de dames bij een ander rayon ingedeeld, rayon de Vechtstreek. Het wedstrijdseizoen is in januari begonnen. Er staan weer heel wat mooie wedstrijden op het programma’’, aldus Petra Vernooij. Dames als Karin Faase en Melissa Westrik mogen weliswaar niet zoveel meer op de voorgrond treden, ze zijn voor MOVEO nog steeds belangrijk. Zij zijn volop betrokken bij het leveren van juryleden voor de wedstrijden. Bij de heren is Edwin Brand nog steeds de vaste selectietrainer.

Bij de dames hebben veel selectietrainsters de diverse divisies onder hun hoede. Zo is Nelleke Meijer momenteel de trainster van de divisie 2/3. Die selectie bestaat uit 16 meiden. Het is een talentvolle groep, die dit seizoen al goed was voor drie medailles.

‘We zijn er als vereniging ook blij mee, dat we over veel leiding beschikken, mensen die al jaren bij ons les geven’

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Start proef Veilige Batauweg met afsluiting tussen Nedereindseweg en Oortjesburg in Nieuwegein Algemeen gisteren
Afbeelding
VSP stelt vragen over gevolgen Nieuwegein door mogelijke nieuwe aanvliegroute Schiphol Algemeen 23 mrt., 09:30
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:51
Afbeelding
Chauffeur rijdt trambaan op in Nieuwegein, tramverkeer hele avond ontregeld 112 23 mrt., 08:37
Afbeelding
Wilhelminabrug in Vreeswijk afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden Algemeen 22 mrt., 16:35
Afbeelding
Gemeente wil met jongeren in gesprek over horeca in Nieuwegein Algemeen 22 mrt., 15:51
Afbeelding
Nieuwegein organiseert Week van het Geld: 'Goed leren omgaan met geld is belangrijk' Algemeen 22 mrt., 15:32
Afbeelding
Inchecken met betaalpas vanaf nu mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 21 mrt., 16:40