• SV Geinoord-speler Sem van Zwieten (r) na zijn goal tegen FC Breukelen.
• SV Geinoord-speler Sem van Zwieten (r) na zijn goal tegen FC Breukelen. Foto: Gerard van Vliet

SV Geinoord in de problemen door nederlaag tegen Breukelen

Sport 811 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Door een 3-1 thuisnederlaag tegen Breukelen is SV Geinoord opnieuw terechtgekomen in de hoek waar straks de klappen gaan vallen. Tot diep in de tweede helft leek er voor de thuisclub nog een kostbaar punt in te zitten, maar in de laatste minuut en in de blessuretijd sloeg FC Breukelen toch nog toe.

De thuisclub mocht als excuus aanvoeren dat het een handvol basisspelers miste. Bovendien moest diep in de tweede helft ook nog Timo Meerding wegens een blessure naar de kant. Maar onverdiend was de overwinning van FC Breukelen, waar ooit ook Daniël Kops furore maakte, niet.

De formatie van Michael van den Berg, trainer van FC Breukelen, slaagde er in eerste instantie niet in het betere spel in doelpunten uit te drukken. In het eerste kwartier van de tweede helft was SV Geinoord zelfs de bovenliggende partij en toen ook viel het fraaie doelpunt van Sem van Zwieten.

Nadat FC Breukelen op 1-1 was gekomen, kreeg SV Geinoord nog een paar uitstekende kansen om opnieuw een voorsprong te nemen. Omdat Jay Daalhuizen voor een leeg doel faalde en Jeroen Scholman zo ongelukkig was de paal te treffen, bleef de Nieuwegeinse voorsprong echter uit.

In de slotfase ging het zelfs nog verkeerd. Nadat Timo Meerding geblesseerd naar de kant was gegaan, liet SV Geinoord zich steeds verder terugzakken. FC Breukelen kon daardoor gevaarlijker worden en in de slotfase nog twee keer scoren.