Afbeelding
Foto:

Geina zomerprogramma van start

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het wordt weer twee weken lang genieten van leuke dingen doen. Van avontuur tot fashion. Van buitenbioscoop tot aan het doen van verschillende sporten. 

De activiteiten zijn voor de jongeren van 12 tot en met 21 jaar. Zo’n elf jongeren hebben meegewerkt aan het Geina zomerprogramma. Dit hebben ze in samenwerking met de gemeente Nieuwgein, MOvactor, bibliotheek De tweede verdieping, SportID en stadstheater DE KOM gedaan. 

“De jongeren hebben met elkaar nagedacht over de vormgeving van de website, het logo, hoe ze sociale media in gaan zetten en PR . En natuurlijk ook over de activiteiten”, vertelt Eline Aarts, jongerenwerker bij MOvactor. 

“Ze zijn zo ontzettend enthousiast. En ze hebben heel veel energie in Geina gestoken.” 

Opening
Vrijdag was de opening in Merwestein. De opening werd verzorgd door wethouder Jan Kuiper, die na zijn speech letterlijk de bal aftrapte in de richting van freestyler Guido. Die wist wel raad met de voetbal. Wát een spektakel!

Daarna konden de jongeren die bij de opening waren deelnemen aan bubbelbal en rolstoelbasketbal. Ze kregen ook wat lekkers. 

De 17-jarige Suha is één van de jongeren die aan het programma meewerkte. “Ik ben al twee jaar betrokken bij het Geina zomerprogramma. Waarom? Omdat ik iets wilde creëren voor de Nieuwegeinse jongeren. En dat is zeker gelukt. Ik doe samen het met een heel fijn team.” Suha heeft zich met veel elementen van het zomerprogramma beziggehouden, maar haar focus lag op Instagram. “Ik leer heel veel van het opzetten van zo’n groot evenement. Daarom roep ik jongeren op om zich voor volgend jaar ook aan te melden.” De buitenbioscoop is voor Suha één van de favoriete activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten: www.geinazomerprogramma.nl en @geinazomerprogramma op Instagram.