Een goede Hendrix-tribute is Erwin van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, wel toevertrouwd.
Een goede Hendrix-tribute is Erwin van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, wel toevertrouwd. Foto: René Dissel

Virtuoze Jimi Hendrix herleeft in DE KOM

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het was op 18 september vorig jaar precies 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos Jimi Hendrix in Linden overleed. Tijd om hem en zijn weergaloze muziek in theater DE KOM te eren met een waardige tribute. Dat gebeurt op donderdag 7 oktober om 20.15 uur door Erwin van Ligten en zijn band. Als special guest neemt deze onvervalste All Star Band saxofonist Hans Dulfer mee.

De Hendrix-show van deze muzikale kanonnen zit boordevol tijdloze klassiekers, zoals Purple Haze, Hey Joe, Little Wing en All Along The Watchtower. De muziek wordt aangevuld met achtergrondverhalen en historische foto- en filmbeelden.
Een goede Hendrix-tribute is Erwin van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, wel toevertrouwd. In februari van dit jaar nam Van Ligten in De Vest in Alkmaar met zijn band een aantal Jimi Hendrix nummers op. Dit als ode aan de vijf decennia geleden overleden zanger/gitarist. Als special guest trad Jan van der Meij op in het nummer ‘Little Wing’.

Invloedrijk
De als Johnny Allen Hendrix, in 1942 in Seattle geboren Jimi Hendrix was een invloedrijke Amerikaanse gitarist/singer-songwriter. Hij werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij zorgde voor een revolutie in het gitaarspelen, door nieuwe akkoorden te gebruiken, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Zijn stijl kan omschreven worden als een creatieve, psychedelische verwerking van rock-, soul- en ook wel van blues-invloeden. De show wordt samengevat als ‘The Jimi Hendrix Re-Experience - 50th Anniversary Tour’, waarin de gitaarlegende Jimi Hendrix opnieuw kan worden ervaren.

Kaarten
Toegangskaarten voor het optreden zijn verkrijgbaar via de website www.dekom.nl