Filmseizoen De Partner begint

nieuwegein • Het filmseizoen begint op donderdag 9 september om 14.15 uur bij cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401a. Iedere tweede donderdagmiddag van de maand is er een film geprogrammeerd. Een tijdloze film, waarvan het verhaal een relatie heeft met de werkelijkheid. Het is genieten van beeld op een groot scherm, met een prettig geluidsniveau.
Helaas is een filmlicentie voor een vrijwilligersorganisatie onbetaalbaar. "Dat betekent dat wij de titel van de film niet algemeen bekend mogen maken", legt voorzitter Rita Vermeulen uit. "Vorig jaar lukte dat door sponsoring, maar nu niet meer. Je kunt je natuurlijk laten verrassen. Maar ook even op de website kijken, dan kunnen we mensen informeren. Het is niet anders, ook voor ons omslachtig. Maar we proberen het zo eenvoudig mogelijk voor iedereen op te lossen. In de komende film draait het erom dat je vriendschap nodig hebt om je eigen angst te overwinnen. Echt heel bijzonder en aangrijpend." Site: www.departnernieuwegein.nl


Soep en broodjes 

nieuwegein • Buurtplein Doorslag (Parelduiker 13) van MOvactor serveert soep voor mensen die het nodig hebben. Zij kunnen elke eerste zondag van de maand aanschuiven voor een gratis kopje soep en telkens verschillende broodjes. Aanmelden is, vanwege de geldende coronamaatregelen, verplicht. De inloop is vanaf 13.30 uur en rond 14.00 uur wordt aan de maaltijd begonnen. 


Kindervakantie-week een succes

nieuwegein • Op Bouwspeeltuin Bouwgein werd van 23 tot en met 27 augustus de kindervakantieweek gehouden. De kindervakantieweek stond in het teken van 50 jaar Nieuwegein en werd op maandagochtend geopend door locoburgemeester Ellie Eggengoor. Zij sloeg de eerste spijker. Een week lang hielpen 150 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar mevrouw Vreeswijk en meneer Jutphaas de stadsrechten van Geyn terug te vinden én Nieuwegein op te bouwen. In groepjes werden de meest prachtige hutten, een gevangenis, een bouwmarkt en een friettent gebouwd. Daarnaast namen de kinderen deel aan workshops, sport- en spelactiviteiten en aan een spooktocht.


Seizoen DE KOM start met open huis 

nieuwegein • Het culturele seizoen 2021-2022 van DE KOM begint komende zaterdag met een feestelijk, gratis Open Huis. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan iedereen kennismaken met het cursus- en lesaanbod van het kunstencentrum. Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden via kunstencentrum@dekom.nl. Er zijn drie tijdslots: van 10.00 tot 11.30 uur, van 11.30 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Bij aanmelding dient te worden doorgegeven voor welk tijdslot men kiest en met hoeveel personen men komt.
Het Open Huis is het uitgelezen moment om een cursus voor het nieuwe schooljaar te kiezen. Bezoekers kunnen de lesruimtes bekijken en docenten ontmoeten. Er zijn open lessen, muziekinstrumenten kunnen worden uitgeprobeerd en er kan aan workshops worden meegedaan. Om 15.00 uur begint de musicalvoorstelling ‘Het goede spoor' van één van de musicalgroepen. Wie deze wil zien, kan mailen naar kassa@dekom.nl.