Indrukwekkend eerbetoon voor Michel van Hoven


nieuwegein • Penningmeester en waarnemend voorzitter van VSV Vreeswijk, Michel van den Hoven, overleed vorige week maandag. Afgelopen vrijdagochtend, even voor de crematieplechtigheid in besloten kring, kreeg hij een indrukwekkend eerbetoon. 

Met de lijkwagen werd een ronde over 'zijn' sportpark gereden. Dit gebeurde onder grote belangstelling van onder meer clubleden en andere belangstellenden, veelal in de blauwwitte clubkleuren gehuld. Woensdag en donderdag al kwamen de leden en andere belangstellenden in het clubhuis op sportpark Zandveld bijeen om Michel te herdenken.

Michel van den Hoven bekleedde de dubbele bestuursfunctie van waarnemend voorzitter én penningmeester sinds april 2017. Rond zijn 50ste voetbalde hij nog in het vierde elftal, waarvan hij bovendien teamleider was. Michel was daarnaast erelid van de vereniging. De laatste jaren was hij, samen met onder meer de gemeente Nieuwegein en zustervereniging SV Geinoord, nauw betrokken bij alle overleggen voor het te realiseren nieuwe sportpark in Nieuwegein-Zuid.
Een foto van de ronde over het sportpark staat op www.molenkruier.nl


Brand op zolder van woning aan Anne de Vrieshove

nieuwegein • De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een brand aan de Anne de Vrieshove. Het vuur is ontstaan in de zolder van een woning. Al snel was de brand onder controle. Deze brak rond kwart voor zeven ‘s avonds uit. Met onder meer 2 tankautospuiten en 1 hoogwerker werd geprobeerd het vuur onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.