Drumband

Er zitten vreemde mensen op ons plekje van het terras als ik aan kom lopen. Ja, dat kan natuurlijk. Vaste gasten van onze stamkroeg weten zo langzamerhand wel waar wij altijd zitten maar zij uiteraard niet. Gek is dat toch dat in een stamkroeg bijna iedereen z’n vaste plek heeft ook binnen aan de bar. Maar goed, ik ga aan een ander tafeltje zitten en hou goed in de gaten of die vreemde gasten opstaan zodat wij op ons vertrouwde plekje kunnen zitten. Dirk komt foeterend aanlopen en schuift aan. “Ik sta net keurig te wachten bij een zebrapad om over te steken komt er een Audi aan met het raampje open en een arm nonchalant buiten boord. Volgens mij had hij ook een complete drumband in zijn auto. Boem boem… Verschrikkelijk man, en met een big smile van 'wie doet me wat' scheurde hij me voorbij. Uiteraard zonder mij voorrang te geven.” “Zeker ook nog met zo’n knallende uitlaat”, zegt een van de dames die ook net is aangeschoven.

 “Van wat voor soort muziek hou jij eigenlijk”? “Nou, ik heb nogal een brede belangstelling: van jaren 70/80 muziek tot klassiek. Maar ik houd het meeste van jazz”. “Van die knor piep muziek…!” “Nee gewoon lekker swingende muziek.” “Gut, dat had ik niet achter jou gezocht.” “Lang geleden, toen ik nog klein was draaide onze buurman vaak met zijn raam open keihard muziek. Ik vond het geweldig. Het swingde! Dat het muziek van de band van Ellington was kwam ik pas later achter. Mijn eerste singletje was van het ‘Hotcha trio’ een mondharmonica groepje van toentertijd”, grinnikt Dirk. “Maar het swingde als de pest. Later is het wel veranderd hoor.”

Plotseling staan de mensen die op ons plekje zitten op en we schuiven snel een paar tafeltjes op naar 'ons' plekje. Herman de herbergier komt er direct aan met nieuwe drankjes voor ons. “Hè lekker”, verzucht een van de dames terwijl ze een beetje onderuit zakt. “Nog ff genieten van het mooie weer. Voor je het weet is het weer kerst. De tuincentra zijn alweer aan het inrichten voor de kerst. Kan je nagaan.”

Onderweg naar huis zie ik een hele stoet oldtimers voorbij komen. Wat is dat toch altijd een fraai gezicht die opgepoetste auto’s. De ene nog fraaier dan de ander. Oh ja, er was een Oldtimer dag in Vreeswijk. Leuk hoor dat dat soort dingen weer georganiseerd kunnen worden. Nou de festivals nog. Gaan we echt weer naar ‘vroeger’?


Herstart Vogelwacht 

nieuwegein/ijsselstein • De Vogelwacht in de provincie Utrecht probeert in Nieuwegein/IJsselstein weer nieuw leven in de afdeling te blazen. Dit doet zij met een open avond op woensdag 29 september 2021. Op deze avond zijn er twee gastsprekers die meer zullen vertellen over het vogelleven in de regio en met name in Nieuwegein en IJsselstein.