Nieuwegeiner opgepakt voor woningoverval in Houten

houten/nieuwegein • De politie heeft een 16-jarige Nieuwegeiner opgepakt voor een gewelddadige woningoverval in Houten. De andere verdachten zijn 19 en 15 jaar oud en komen uit Houten en Utrecht.

Zondagavond werd rond 20.15 uur een 60-jarige man overvallen in zijn woning aan de Baarssloot in Houten. Agenten die snel ter plaatse waren, zagen op het moment dat zij kwamen aanrijden dat er twee verdachten rennend vandoor gingen. Zij konden na een korte achtervolging direct worden aangehouden. Dankzij een Burgernetdeelnemer konden agenten in een nabij gelegen tuin ook de derde verdachte aanhouden. 

De drie verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval.  


Zorgen over bouw, sloop en verkoop van woningen in Vreeswijk

nieuwegein • GroenLinks heeft een brief gestuurd naar het college naar aanleiding van de onrust rond de nieuwbouwplannen van Mitros in Vreeswijk aan de Margrietstraat en Irenestraat. Er is veel onduidelijkheid over de plannen, de voorgenomen sloop, renovatiemogelijkheden, en verkoop van woningen.

GroenLinks wil van het college weten of dit in lijn is met de raamovereenkomst met de woningbouwverenigingen en of dit niet ten koste gaat van het aantal sociale huurwoningen in Nieuwegein. Fractievoorzitter Feenstra: “Wij hebben zorgen over dit proces, bijvoorbeeld over de communicatie met de bewoners. Maar ook maken wij ons zorgen over de toekomst: blijven er voldoende sociale huurwoningen beschikbaar? Woningen waar nu al zo’n schreeuwend tekort aan is. We horen veel klachten en zorgen van bewoners en daarom hebben wij deze scherpe vragen aan het college gesteld”. 

GroenLinks wacht de antwoorden hierop af en zal deze situatie zeker nauwlettend blijven volgen en waar nodig actie ondernemen. “De kranten staan vol van zorgen over woningnood, zeker voor mensen rond het sociaal minimum. Dit is echt heel belangrijk en dus moet met deze woningen in Vreeswijk zorgvuldig en goed worden omgegaan”, aldus Feenstra.


Derde gratis ophaalronde snoeihout

nieuwegein • Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) organiseert in de maand september in de gemeente Nieuwegein de derde gratis ophaalronde voor snoeihout van dit jaar. Mensen die deze ophaalronde snoeihout willen aanbieden, kunnen hiervoor online een afspraak maken. Bij het maken van de afspraak krijgen zij de exacte ophaaldatum door. Een afspraak maken kan tot en met 28 september, zolang er nog ruimte beschikbaar is op de ophaalroute. Vol is vol.