Desi van Stadstheater DE KOM doet een dans met de leerlingen van OBS de Toonladder tijdens de opening.
Desi van Stadstheater DE KOM doet een dans met de leerlingen van OBS de Toonladder tijdens de opening. Foto: Naomi Wijling

Project 50 jaar Nieuwegein op OBS de Toonladder

nieuwegein • Elk jaar neemt basisschool OBS De Toonladder (locatie Zuilenstein) een groot project onder handen. Dit jaar staat het project in het teken van 50 jaar Nieuwegein. Samen met Stadstheater DE KOM organiseert de basisschool allerlei leuke activiteiten. Afgelopen maandag kwam burgemeester Frans Backhuijs het project openen.  

Als eerst verzamelden de groepen 1 t/m 4 zich op het schoolplein. Hierna nam de burgermeester plaats in de speciale stoel en kreeg hij een door de kleuters gemaakte nieuwe ambtsketting omgehangen. Glenn Banda en Desi van Dam - docenten bij Stadstheater DE KOM - zorgden voor een extra feestelijk tintje. 

Glenn zong samen met de kinderen een lied en hij begeleidde hen op zijn gitaar. Desi zorgde voor een leuke dans waar de kinderen maar al te graag aan meededen. Na dit optreden volgden de kinderen van de groepen 5 t/m 8. De ouders, opa's en oma's konden langs de kant meegenieten van deze opening. 


Project: 50 jaar Nieuwegein

Docent Myrthe Brinkhof organiseerde samen met twee andere collega's het project. "De samenwerking met DE KOM was er al en nu is de lijn doorgetrokken naar dit project," aldus Myrthe. "We gaan de komende drie weken elke dinsdag drie workshops - muziek, beeldend en dans - doen op één dag. De workshops worden begeleid door docenten van DE KOM." Bij de workshop 'beeldend' worden bijvoorbeeld kostuums gemaakt. "In deze drie weken wordt er naar een optreden gewerkt. Die op 28 september plaatsvindt", zegt Myrthe. Nu maar hopen op in elk geval droog weer: dan kunnen de ouders ook komen kijken. In de klas heeft elke docent gekozen voor een thema: nieuwe wijken, hoe was het leven, en dergelijke. De klas van Myrthe gaat zich bezighouden met Cityplaza: nu, vroeger en de toekomst. De kleuters houden zich bezig met hun huis. 

De burgermeester kwam deze dag openen nadat hij een bericht had gekregen van Fenna en Diya. Hij zei hier direct 'ja' op.


Naomi Wijling