Frans Schultz nieuwe voorzitter VSV Vreeswijk

nieuwegein • Het bestuur van VSV Vreeswijk heeft vorige maand besloten de 61-jarige Frans Schultz op te nemen in het hoofdbestuur van de vereniging voor de al geruime tijd vacante functie van voorzitter. Het besluit moet nog wel worden bekrachtigd door de Algemene Leden Vergadering maar dat wordt vol vertrouwen tegemoetgezien.

Frans Schultz is daarmee de opvolger van Paul Emmelot, die op 5 april 2017 als preses aftrad. Sinds die periode werd de functie waargenomen door penningmeester Michel van den Hoven, die op 23 augustus na een vrij kort ziekbed overleed. Frans Schultz, die al twintig jaar lid is van VSV Vreeswijk had nog niet eerder een bestuursfunctie. Wel was hij in diverse hoedanigheden betrokken bij het eerste elftal. Frans Schultz zal zich als voorzitter onder meer gaan bezighouden met de materie rond de beide Nieuwegeinse sportparken Zandveld en Parkhout.


Open Dag bij Tennisvereniging Oudegein

nieuwegein • Zaterdag wordt bij Tennisvereniging Oudegein weer een Open Dag gehouden. Dat is voor veel sportliefhebbers uit Nieuwegein en omstreken dé gelegenheid om eens kennis te komen maken met de trainers en andere leden van de vereniging.

De mogelijkheid is bovendien aanwezig om onder begeleiding zelf eens een balletje te slaan en op die manier te ervaren of tennis een sport is die bij je past. Kinderen van 13 jaar of jonger zijn welkom van 10 tot 11 uur; kinderen vanaf 13 jaar vanaf 11 tot 12 uur. 

De Open Nieuwegeinse Tennis Kampioenschappen - het ONTK - worden dit jaar al weer voor de 35e keer georganiseerd. Vorig jaar kon het toernooi wegens de corona geen doorgang vinden een reden voor de toernooicommissie om er dit jaar met extra veel energie tegenaan te gaan. Het toernooi wordt gesponsord door lokale sponsors. De vaste hoofdsponsors zijn Intersport, Henkel, Plus van Loon en Damsté. Inschrijving is mogelijk in de enkel en/of dubbel 17+ categorie 4 tot en met 9 en dubbel 50+ categorie 6 tot en met 8.