donderdag 16 september

Kees van Amstel in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het leven is net een zwembad. Maar Kees van Amstel, bekend van ‘Spijkers Met Koppen’ en ‘Klikbeet’, zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… En hij maakte het cabaretprogramma ‘Een bang jongetje dat hele enge dingen doet’, dat op 16 september in DE KOM te zien is. Met verhalen. En grappen.

vrijdag 17 september

Feest maal 50!
In het weekend van 17, 18 en 19 september organiseert Eet Mee op 50 adressen feestelijke verrassingsetentjes bij mensen thuis, bij ondernemingen of maatschappelijke organisaties, waarbij je niet alleen andere plaatsgenoten kunt leren kennen maar natuurlijk ook met elkaar praat over Nieuwegein.Inwoners van Nieuwegein kunnen zich aanmelden als eetadres of als gast via info@eetmee.nl.

zaterdag 18 september

World Cleanup day in Nieuwegein
10:00, Nieuwegein
Omdat steeds meer mensen deze wereldwijde opschoondag aangrijpen om hun steentje bij te dragen aan een ‘zwerfafvalvrije wereld’ stelt de gemeente opruimgereedschap beschikbaar. Het gereedschap is om 10:00 uur af te halen bij verschillende kraampjes in de stad.

Eine Brise: (v)luchtig fietsconcert
15:00 - 16:30, Nieuwegein, skatebaan Blokhoeve (oude atletiekbaan)
Meld je aan als deelnemer of geniet als toeschouwer van een verrassend uurtje waar muziek in zit! https://www.nieuwegein50jaar.nl/activiteit/kom-18-september-naar-eine-brise-vluchtig-fietsconcert/

Fabian Franciscus in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Heb je ooit ‘coaching’ gehad, dan zit ‘Kleine Wereld’ vol herkenbare avonturen. Zo niet, geen zorgen. Fabian weet wel een reden te vinden waarom ook jij voor de bijl moet.

zondag 19 september

Najaarsconcert in Vianen
16:00 uur, Vianen, Grote Kerk, Voorstraat 110
Aanmelden kan via de website van de kerk of rechtstreeks op www.eventbrite.nl. Toewijzing zitplaatsen in volgorde van registratie. Toegang € 10. Het najaarsconcert begint om 16:00 uur, maar de kerk is open vanaf 14:00 uur.www.grotekerkvianen.nl

maandag 20 september

PLUS-CAFÉ: Kom in beweging - lezing
14:30 - 16:00, Nieuwegein, Bibliotheek De tweede Verdieping, Stadsplein 1-C
Voor alle deelnemers is er een mooie cadeautas met onder andere verschillende gezondheidsproducten, verzorgingsproducten en nog veel meer. Je kunt je als bieblid gratis voor de lezing aanmelden via de website.

woensdag 22 september

Ouder- en kindochtend: ik en mijn familie
10:00 -11:00, Nieuwegein, Bibliotheek De tweede verdieping, Stadsplein 1-C
Heb jij wel eens je familiestamboom gezien of komt je vader of moeder uit een ander land? Met het thema ‘Ik en mijn familie' leren we elkaar kennen en inspireren we elkaar met onze culturele achtergrond. Hoe ga je bijvoorbeeld om met meertalig opvoeden? Ontdek het bij de ouder-kindochtend. Elke woensdagochtend is er een ouder-kindochtend in de bieb van 10.00-11.00 uur. De ouder-kindochtend is voor (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen (0-3 jaar).