Bij de computerinloop kunnen mensen terecht met vragen.
Bij de computerinloop kunnen mensen terecht met vragen. Foto: Naomi Wijling

Computerles aan Buurtplein Zuid

nieuwegein • Een afspraak maken bij de gemeente doe je online. Het regelen van je bankzaken ook. De één draait er zijn hand niet voor om. Terwijl de ander met het handen in het haar zit. Bij de 'computerinloop' - begeleidt door Aram Voerman - kun je terecht voor digitale vragen. Bijvoorbeeld over computerprogramma's, tablets en laptops. 

"Ik krijg bij de computerinloop hele diverse vragen: van vragen over DigiD tot vragen over sociale media," zegt Aram - die jarenlang in de ICT heeft gewerkt. Hij heeft een dame van tachtig geleerd om te e-mailen. Ze wilde in contact wilde blijven met haar kleinkinderen in Australië. Iemand anders leerde hij hoe Facebook werkt. 

"Er wordt maar verwacht dat iedereen overweg kan met een laptop, tablet en alle programma's die erbij horen. Dat is niet altijd het geval en dat heeft verschillende redenen." Niet iedereen heeft bijvoorbeeld gewerkt met een computer. 


"Het is daarom goed om samen te oefenen en dingen rustig uit te leggen. Op deze manier krijgen mensen er vertrouwen in dat ze het goed en veilig doen," geeft Aram aan. 

Hij geniet ervan als mensen weer met een lach naar buiten gaan. En als hij er niet uitkomt, dan blijft hij naar een oplossing zoeken. "De techniek of het stappenplan dat ik heb gemaakt, werkt niet altijd," vertelt Aram met een lach. 


De Computerinloop vindt iedere woensdag plaats van 13:00 tot 16:00 uur bij Buurtplein Zuid, Ratelaar 37.


Naomi Wijling