Badmintonverenging op zoek naar nieuwe leden

nieuwegein • De coronacrisis heeft bij de Nieuwegeinse badmintonclub BC’t Gein zijn tol geëist. Met name bij de senioren was sprake van een leegloop van leden. 

Had de club in het seizoen 2019/2020 nog vier teams, die aan de competitie deelnamen – waarvan één recreantenteam – dit seizoen konden nog maar twee teams worden geformeerd. Omdat er niet of nauwelijks invallers zijn, vooral geen dames-invallers, moesten al wedstrijden worden afgezegd. 


Gratis racket

De terugloop is overigens niet alleen een probleem bij BC ’t Gein maar de meeste Nederlandse clubs. De bond zag zich onlangs zelfs genoodzaakt het competitieschema aan te passen. Maar er wordt door diezelfde bond alles aan gedaan om via de wervingsactie – ‘’probeer badminton’’ - nieuwe leden te krijgen. Jongens en meisjes die zich bij een club als lid aanmelden krijgen zelfs een racket cadeau. 

Ook BC’t Gein doet mee aan die actie. De club doet er ook alles aan om een nieuwe trainer aan te trekken. De jeugd is bij BC’t Gein een stabiele en enthousiaste groep. Na de zomer zijn er zelfs al weer een paar nieuwe leden bijgekomen. Maar de club kan zeker nog meer nieuwe (jeugd) leden gebruiken. De jeugd wordt momenteel getraind door Peter ter Veld en diens echtgenote Sabrina ter Veld-Volker, die beiden worden geassisteerd Parnia Mahadjeri. 


Informatie

Voor belangstellenden: de jeugd traint op woensdag om 18.00 uur en 19.00 uur in sporthal Merwestein. De volwassenen zijn om 20.00 uur aan de beurt. Zij kunnen vrijuit spelen dan wel trainen. Om 19.00 uur is er ook een speciale training voor beginnende volwassen spelers. Alle competitiewedstrijden worden gespeeld in sporthal Merwestein. Voor inlichtingen: sabrinavolker@casema.nl..


Thijs Middelkoop