Nieuwegeiners naar EK jiu-jitsu

nieuwegein • Van 24 tot en met 26 september worden in het Duitse Maintal de Europese kampioenschappen jiu-jitsu voor aspiranten en junioren gehouden. Vier Nieuwegeiners van de vechtsportclub De Mix/BSP Holland doen mee aan het EK.

Romée Roussey komt uit in het fighting -57 kilogram onder de 21 jaar en Tanisha Baars in de klasse – 63 kilogram. De heren Jari van Bommel en Sem van Schaik gaan hun geluk beproeven bij de duo onder de 18 jaar. 

Volgens trainer/coach Barry van Bommel heeft het Nieuwegeinse viertal zeker kans op eremetaal. ‘’Maar makkelijk zal het zeker niet worden", zegt hij. "We weten niet precies hoe de concurrentie ervoor staat. Door de coronacrisis hebben we anderhalf jaar niet kunnen deelnemen aan internationale toernooien. De selectie is dan ook gebaseerd op de opkomst, inzet en trainingsintensiteit, die natuurlijk op de club zijn geleverd en op de nationale trainingen.’’


Sportprogramma

Vrijdag 24 september

Volleybal
vv Jonas – NVC (mannen), 21.15 uur.

Tafeltennis
TTVN – REGA 2, 20.00 uur.

Zaterdag 25 september

Voetbal
Geinoord – Nieuwland, 14.30 uur.
Victoria – JSV, 14.30 uur.

Tafeltennis
Buitenpost – VTV (mannen), 15.00 uur.

Volleybal
vv Utrecht 5 – NVC ((vrouwen), 13.00 uur.

Waterpolo
De Fuut – Aquarijn (mannen), 20.45 uur

Korfbal
Hebbes – Koveni, 14.45 uur.

Zondag 26 september

Voetbal
WV-HEDW – JSV. 14.30 uur.
PVC – VSV Vreeswijk, 14.00 uur.

Tafeltennis
Scylla – VTV (vrouwen), 13.00 uur.

Hockey
MHC Nieuwegein – Weesp (vrouwen), 12.45 uur.
MHC Nieuwegein – de Kraaien (mannen), 14.45 uur.


Vijfhonderd euro voor Team kika Nieuwegein

nieuwegein • De seniorencommissie van Utrechtse Golfclub Amelisweerd organiseerde op donderdag een golftoernooi op hun golfbanen. "Veel deelnemers waren die dag aanwezig”, vertelt de voorzitter van de seniorencommissie, Cees van der Weert. De zeer betrokken aanwezige deelnemers hadden hun inschrijfgelden gedoneerd aan Kika. 

Zij vonden dit een goed doel en leverden zo hun bijdrage om de genezingskans voor kinderen met kanker te verhogen naar 95 procent. Tijdens de prijsuitreiking verdubbelde de winnaar Rob Moesafier de opbrengst. Het uiteindelijke bedrag kwam daarmee neer op vijfhonderd euro. Eric Martherus van Team Kika nam de cheque in ontvangst en bedankte alle deelnemers voor hun bijdrage.