Kinderen van groep 3 en 4 zingen voor hun ouders.
Kinderen van groep 3 en 4 zingen voor hun ouders. Foto: Naomi Wijling

Optreden voor de ouders

nieuwegein • Drie weken lang hebben de kinderen van OBS De Toonladder Zuilenstein ernaar toegewerkt: een optreden voor alle ouders. In deze drie weken hebben ze gedanst, gezongen en muziek gemaakt. 

De kinderen van De Toonladder zijn vanaf het begin van dit schooljaar al bezig met het thema 50 jaar Nieuwegein. Naast de projecten in de klas waren er drie weken lang iedere dinsdag workshops, georganiseerd in samenwerking met Stadstheater DE KOM. Paul Dijkman, muziekleraar en tevens basisschoolleraar, ging aan de slag met ritmes, zingen en liet de kleuters spelend muziek ontdekken. Dansleraar Jason leerde de kinderen verschillende dansjes aan.
Wegens ziekte nam Marcos het op de dag van het optreden over. "Ik heb van Jason gehoord dat dit echt een ontzettend leuk project was om te doen. Enthousiaste kinderen en leraren," vertelt Marcos. Paul vertelt: "Het was leuk om de kinderen mee te nemen in de wereld van de muziek." Elke klas gaf een eigen optreden in de vorm van zingen en daarna een dans. Voor de één was het spannender dan voor de ander. Ouders waren in elk geval erg enthousiast over de verschillende optredens. Net als de leraren.