Rommelmarkt bij de Nicolaaskerk

nieuwegein • Op het parkeerterrein voor de Nicolaaskerk vindt op zondag 3 oktober een rommel-/snuffelmarkt plaats. De markt begint om 10:30 uur en eindigt rond 16:00 uur.

Voorzitter van de kerkcommissie Ronald Walstein zegt over deze Nicolaasdag: “Twee jaar geleden hebben we dit ook zeer succesvol gedaan. De inkomsten gebruiken we om al onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat verdienen ze. Er zijn tweehonderd mensen die vrijwillig alles in en rond de kerk doen om het allemaal in stand te houden. Gelukkig kunnen we dit ook doen nu de coronamaatregelen verruimd zijn. Er is van alles te zien en voor kleine prijsjes te koop.”

Er komt een boekenkraam, veel spelletjes, plantenstekjes voor mensen met groene vingers. Er zijn loten te koop, de gelukkige kan een paaskaars winnen. Zoals altijd zijn er noveenkaarsen te koop. Natuurlijk hebben ze ook gedacht aan iets te eten en te drinken. Voor de liefhebbers - die zijn er weten ze van de vorige keer - worden wafels gebakken. 

Walstein: “Het is mogelijk het bezoek aan de markt te combineren met een korte rondleiding door de kerk. Het is een bijzondere gotische kerk met prachtige kunstschatten. Voor een praatje zijn we natuurlijk ook beschikbaar, want fysieke ontmoeting vinden wij belangrijk.” 


Wie benieuwd is naar de geschiedenis en het interieur van de kerk kan het nalezen is het boekje ‘Refrein van de toekomst'. Dat ligt achter in de kerk en is gratis mee te nemen. De Nicolaaskerk is in zekere zin een museum, zeker aan de binnenkant. Een bezoek meer dan waard. De kerk wil dit kunstwerk graag voor de komende generaties in stand houden en het oude refrein doorgeven aan de toekomst.


Louise Mastenbroek