‘Flikken Nieuwegein’

Zo af en toe vragen mensen mij hoe ik aan mijn onderwerpen kom voor deze column. Soms is het even zoeken, maar meestal zijn er genoeg. Sterker nog, je zou er een soap van kunnen maken. En ra je wat, dat is precies wat DE KOM gaat doen. Zaterdag kunnen Nieuwegeiners met acteerambities zich melden tijdens de castingdag. 

Het moet een soap worden gemaakt door en voor de inwoners van onze stad. Behalve acteurs en actrices zoeken de makers ook mensen die achter de schermen willen meedoen, zoals een productieassistent, helpen bij het cateren van de cast en crew of meedenken over locaties in de stad die het verdienen in beeld te komen. 

Mijn lief veerde op toen ik het berichtje voorlas. “Oh mooi, dat wordt dan vast een soort van Flikken Nieuwegein.” Helaas voor hem heeft DE KOM andere plannen. 

In ‘Geina, de buurtsoap’ gaan hartstocht, intriges, spanning en humor voortkomend uit verhalen van inwoners de toon zetten. Cliffhangers moeten er voor zorgen dat we massaal en verwachtingsvol vanaf eind 2021 alle afleveringen online gaan volgen. 

Ik heb er nu al zin in ware het niet dat we privé in een hectische tijd zijn beland. Anders zou ik zeker meedoen. Niet als actrice, want in mijn jonge jaren heb ik iets te vaak voor joker gestaan op een podium, zoals tijdens mijn optreden als goochelaar bij het afscheidfeest van mijn lagere school. Met een brandend toverstokje ging ik toen af door de zijdeur. 

Of de keer dat ik als schattig engeltje met allemaal andere engeltjes een kerstliedje zong en halverwege mijn prachtige vleugels met een harde klap achter mij op de grond belandden. Behalve als spreker krijg je mij sindsdien geen podium meer op. Dat laat ik graag aan anderen over. 

Ik ben wel heel benieuwd welke stadsgenoten het wel aandurven en we straks op het ‘witte doek’ kunnen bewonderen. Mijn ambitie was het ooit scenarioschrijver te worden. Ik heb mij toen zelfs aangemeld bij de filmacademie, waar ik onomwonden te horen kreeg dat ze mijn talent wel zagen, maar dat ik nog te jong was. 

Helaas is het er daarna nooit meer van gekomen. Mijn advies is dan ook aan de twijfelaars, de ambitieuzen, de dromers en aan iedereen die geen idee heeft of die over enig acteertalent beschikt, om er gewoon voor te gaan. Ik kan niet wachten!