Afbeelding
Foto: Aangelverd

New Stars meisjes spelen op hoogste niveau

nieuwegein • De New Stars meisjes onder de 14 jaar komen dit basketbalseizoen uit in de tweede divisie. Het team verkeert blijkbaar al in een blakende vorm want tegen een paar sterke tegenstanders, zoals Dozy Den Helder en MBCA uit Amstelveen werden uitstekende resultaten behaald.

Er wordt maar liefst driemaal in de week hard getraind. Het eerste mannenteam heeft er inmiddels al twee competitiewedstrijden opzitten: BCE’78 (74-69 nederlaag) en Amical. (54-44 overwinning) Op 3 oktober staat in Utrecht de wedstrijd tegen BC Utrecht Cangeroes op het programma. 

Coach Daniël Veenhoven moet het dit seizoen doen met een team dat ten opzichte van vorig seizoen op enkele plaatsen is gewijzigd. Enkele routiniers zijn gestopt en oud-basketballers en vrienden van de mannen van het eerste team, zijn de gelederen komen versterken. 


De ploeg van Veenhoven komt ook dit seizoen uit in de landelijke tweede divisie. De trainingen zijn 31 augustus hervat. ‘’Het is even wennen na negen maanden niet te hebben getraind en geen wedstrijden te hebben gespeeld maar iedereen heeft er inmiddels veel zin in. Ik vind een plekje in de middenmoot voor ons een mooie doelstelling’’, zegt Daniël Veenhoven.


Het eerste vrouwenteam van BC New Stars, heeft geen nieuwe speelsters verwelkomd. De ploeg van coach Michelle den Daas is al jarenlang bijeen, in tegenstelling tot veel andere teams, die behoorlijk zijn verjongd. Dames 1 hoopt overigens in de eerste klasse nog altijd te kunnen blijven meedraaien. Maar er zal volgens TC lid Maarten de Jong komend seizoen een tandje bijgezet moeten worden om die ambitie te bewerkstelligen. 


Desalniettemin: op de trainingen vliegen de vonken er af. Daarnaast zijn de dames nooit te beroerd als een beroep op hen wordt gedaan om wedstrijden van de jeugd en het vrouwenteam te fluiten. Uitslagen: 52-55 nederaag tegen Waldric 2 en 45-41 nederlaag tegen Hurricanes 1.


Thijs Middelkoop