Hockeyvrouwen willen meedoen om promotie

nieuwegein • Ook voor het eerste vrouwenhockeyteam van MHCN is de nieuwe competitie al weer begonnen. Het was een goed begin want de thuiswedstrijd tegen Hilversum werd gewonnen, terwijl tegen Bennebroek gelijk werd gespeeld.

De damesselectie van trainer/coach Alex Meijer en assistent-trainer Ben Heilen zijn de tweede week van augustus al weer met de voorbereidingen begonnen. Na enkele trainingen werden tegen tegenstanders van wisselend niveau leuke oefenwedstrijden gespeeld. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het vrouwenteam er momenteel voorstaat ook al was het begin goed. De ploeg is ten opzichte van die van vorig seizoen nogal wat gewijzigd. Maar liefst acht meiden zijn gestopt. Hun plaatsen werden aangevuld door veel jonge meiden, die de stap vanuit de jeugd naar de senioren hebben gemaakt. Een absolute versterking is de komst van Esther van Doorn, de nieuwe manager. Twee dochters van Esther maken deel uit van het eerste vrouwenteam. Omdat de competitie vanwege de corona de afgelopen twee jaar niet werd afgemaakt en er ook geen promotie/degradatie is geweest, speelt de ploeg dit seizoen opnieuw in de tweede klasse. Ook al viel de competitie al snel in het water, gedurende de coronaperiode werd er volop doorgetraind, zij het met in achtneming van de genomen overheidsmaatregelen. 

Zo werd zowel in viertallen als in achttallen getraind. Bovendien waren er perioden van online sessies en mocht van de sponsor Golds Gym gebruik worden gemaakt van de sportschool waar de meiden regelmatig te vinden zijn. Vanwege de vele wisselingen binnen het team en omdat het niet bekend is hoe de concurrentie uit de coronacrisis is gekomen, is het voor de hockeyvrouwen lastig om een juiste doelstelling te maken. Het streven is overigens om zo lang mogelijk mee te draaien in de strijd om de bovenste twee plaatsen.


Thijs Middelkoop