Online bijeenkomst: autisme bij vrouwen

nieuwegein • Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein organiseert op dinsdag 12 oktober van 19:30 uur tot 21:30 uur een thema-avond van de ontmoetingsgroep van mantelzorgers voor naasten met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Het thema zal zijn: ASS bij vrouwen. 

Autisme uit zich bij vrouwen vaak op een andere manier dan bij mannen. Bovendien weten vrouwen de symptomen beter te camoufleren dan mannen. 

Dit camoufleren put ze uit of veroorzaakt psychische problemen. Hierdoor wordt bij vrouwen de diagnose vaak pas op veel latere leeftijd gesteld, of wordt er eerst een andere diagnose gesteld, zoals persoonlijkheidsstoornis.

Sprekers zullen zijn Sabine van der Heijden, autisme coach van Boba en Ellie Maarse, een vrouw met autisme. Verder zullen we een mantelzorger met een zoon en dochter met autisme (een tweeling) interviewen over haar ervaringen. Uiteraard zal er na de pauze volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen.

Mantelzorgers van naasten met ASS, mensen met ASS, zorgprofessionals, medewerkers van de Lekstroomgemeenten of andere belangstellenden zijn van harte welkom.  

Aanmelden graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 11 oktober via m.vandenakker@santepartners.nl of via het telefoonnummer 06 82724068. Bij aanmelding graag vermelden of je mantelzorger bent of zelf autisme hebt, en wat je woonplaats is. 

Voor zorgprofessionals, medewerkers van de gemeente of andere belangstellenden graag aangeven bij welke organisatie en in welke plaats je werkt.