Candy Dulfer staat op zaterdag 2 oktober in DE KOM.
Candy Dulfer staat op zaterdag 2 oktober in DE KOM. Foto: Carin Verbruggen

Saxofoniste Candy Dulfer in DE KOM

 

nieuwegein • Candy Dulfer staat op zaterdag 2 oktober in DE KOM. 

's Werelds bekendste saxofoniste is voor het eerst in 30 jaar niet ergens aan de andere kant van de wereld op tournee met haar band. Deze unieke theatervoorstelling geeft een kijkje in het leven van Prince’s favoriete saxofoniste. Natuurlijk speelt Candy sax, maar ook vertelt ze met humor en passie over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Blondie, haar prille begin bij fanfare en haar liefde voor natte doekjes en patat met mayonaise.

Candy Dulfer is vrijdagavond gekroond met de Edison Jazz Oeuvreprijs. Dat heeft de organisatie van de Nederlandse muziekprijzen bekendgemaakt. De Edison Stichting en de jury, bestaande uit onder anderen dj’s Andrew Makkinga en Angelique Houtveen, kozen voor de saxofoniste onder meer vanwege haar langdurige succesvolle carrière. De andere winnaars van Edison Jazz 2021 worden op 2 oktober bekendgemaakt in het NPO Radio 2-programma Co Live! De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy’s genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. Edisons worden uitgereikt in drie genres: Klassiek, Pop en Jazz/World.


In 1987 speelde Dulfer in het voorprogramma van Madonna in het Feyenoord-stadion in Rotterdam. Later vroeg ook Prince haar om op te treden in zijn voorprogramma voor zijn concerten in Nederland.


Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van DE KOM.


q https://www.dekom.nl/