Afsluiting rijbanen Zuidstedeweg vanwege sloop kantoorpanden


nieuwegein • De kantoorpanden aan de Weverstede worden gesloopt. Om dit veilig te laten verlopen, worden veiligheidsmaatregelen genomen. Het afsluiten van rijbanen aan de Zuidstedeweg is hier een van. In de video van de gemeente Nieuwegein wordt dit uitgelegd door omgevingsmanager Tilleke Brand.

De afsluiting is noodzakelijk, omdat er tijdens de sloop containers op de Zuidstedeweg worden geplaatst. Deze moeten voorkomen dat er geen puin of ander materiaal op de weg valt. Om ervoor te zorgen dat het verkeer toch kan doorrijden, is er een extra rijstrook aangelegd.

De extra rijstrook ligt in de groenstrook van de Zuidstedeweg. Om de bomen te beschermen zijn er betonnen randen geplaatst langs de kant van de weg. 

De kantorengebouwen Energy Building en Well Building aan de Weverstede worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen in het vernieuwde Stationsgebied. Aannemersbedrijf Roseboom voert het sloopwerk uit. Als alles volgens de planning verloopt, is de sloop van de gebouwen begin 2022 klaar.  


Nieuws te melden? Mail ons!

nieuwegein • De redactie van Het Kontakt - De Molenkruier is altijd op zoek naar nieuws uit Nieuwegein. Dat kan variëren van politiek tot sport en van cultuur tot human interest. Maar we zijn ook op zoek naar kleinschaliger nieuws. Is er bijvoorbeeld een verkoop bij uw vereniging, een zangavond in uw kerk, een open dag bij uw sportclub of een inzamelingsactie in de buurt? Dan kunt u de informatie als persbericht insturen naar onze redactie. Ook sportverslagen (eerste teams) ontvangen we graag. Ons e-mailadres is redactie.molenkruier@kmp.nl.