Het is de maand van de geschiedenis in de bieb

nieuwegein • Oktober is de maand van de geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘Aan het werk’. Honderden bibliotheken en andere culturele organisaties brengen geschiedenis deze maand voor het voetlicht middels talloze leuke evenementen. Ook bij bibliotheek De tweede verdieping kunnen geïnteresseerden terecht voor allerlei lezingen en voorleesmomenten.

De lunchpauzelezing ‘Oorlog gaat een mensenleven mee’ vindt plaats op donderdag 14 oktober. Nieuwegeinse schrijfster Renée Blom leest voor uit haar nieuwe boek 'Vernietst' en wordt geïnterviewd door Gina van den Berg.

Een week later - op donderdag 21 oktober - is er een lunchpauzelezing over 50 jaar Nieuwegein met burgemeester Backhuijs. Bij de lezing wordt ook het boek ‘Nieuwegein 50 jaar, Gepland Gelaagd Geslaagd’ - dat wordt uitgegeven door de Historische Kring Nieuwegein - gepresenteerd. 

Op woensdag 27 oktober is er een voorleeslunch waarbij allerlei historische verhalen worden voorgelezen onder het genot van heerlijke broodjes.

De Nieuwegeinlezing Middeleeuws Zwaard vindt plaats op donderdag 28 oktober.  Op bedrijventerrein Het Klooster zijn de laatste jaren spectaculaire vondsten gedaan. Eind 2020 werd namelijk bekendgemaakt dat er een bijzonder goed bewaard gebleven middeleeuws zwaard werd gevonden. Deze lezing is een samenwerking van de Historische Kring Nieuwegein met de bibliotheek.