Terugblik op de Kinderboekenweek van 2020.
Terugblik op de Kinderboekenweek van 2020. Foto: bibliotheek De tweede verdieping

Kinderboekenweek van start in bieb

nieuwegein • De Kinderboekenweek is deze week van start gegaan. Het thema van dit jaar is 'worden wat je wilt'. 

Bibliotheek De tweede verdieping organiseert in het kader van de Kinderboekenweek een aantal activiteiten: Open Lab, workshop schrijven en als afsluiting 'De Grote Worden Wat Je Wil Show'. "Het thema van dit jaar is heel breed", zegt Susanne Mol - specialist jeugd en jongeren bij de bibliotheek. "Tijdens de activiteiten komen er verschillende onderwerpen aan bod. Zo nemen we verschillende beroepen onder de loep, maar ook gelukkig worden in je werk en je talenten gebruiken of ontdekken zijn onderwerpen die behandeld worden", aldus Mol. De bibliotheek heeft ook verschillende boeken die passen bij het thema van de Kinderboekenweek. 

Het 'Open Lab: Beroepen van de toekomst' vindt op zaterdag 9 oktober plaats. Kinderen kunnen tussen 14:00 en 16:00 uur deelnemen aan deze activiteit. Ze hoeven zich hiervoor niet in te schrijven. 

Kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk geeft op woensdag 13 oktober van 15:00 tot 17:00 uur een workshop schrijven. Hiervoor moeten kinderen zich wél inschrijven. 

Het afsluitingsfeest 'De Grote Worden Wat Je Wil Show' vindt op vrijdag 15 oktober plaats. Terwijl de papa's en mama's - en misschien grootouders - genieten van koffie of thee kunnen de kinderen op ontdekkingsreis gaan. Mol: "We hebben mensen met verschillende beroepen uitgenodigd, zoals een kunstenaar, bioloog en een goochelaar. Met name beroepen waar je niet zo snel aan denkt". Vervolgens kan er nog gedanst worden in de silent disco. Inschrijven is nodig.