Totaal van schilderijen
Totaal van schilderijen Foto: Kunstgein podium

Expositie 'Uit de Kunst' in Kunstgein

nieuwegein • De ruimte van Kunstgein tegenover het stadhuis hangt vanaf woensdag 6 oktober tot en met zaterdag 13 november vol met de mooiste en meest bijzondere schilderijen van de cursisten van Catherine Gathier. De expositie "Uit de Kunst" is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 en vrij toegankelijk. Elke dag zal een van de exposanten zelf aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en met bezoekers van gedachten te wisselen over de werken.

De afgelopen jaren is het schildersatelier van Gathier - net zoals veel andere ateliers en galerieën - regelmatig voor een periode gesloten geweest. Online zijn de lessen echter telkens doorgegaan. Ook van deze periode is er werk te zien.


Tentoonstelling 'Cultuur Leeft!'

nieuwegein • In Museum Warsenhoeck is in het kader van 50 jaar Nieuwegein een tentoonstelling geopend, gewijd aan het culturele leven in Nieuwegein en aan de vele culturele verenigingen die Nieuwegein en daarvoor Vreeswijk en Jutphaas rijk waren.

Onder de titel 'Cultuur Leeft!' is er aandacht voor de verenigingen in de dorpen Vreeswijk en Jutphaas van vóór 1971, want daar ligt de basis van het culturele leven van stad en bewoners. Naast de koren en muziekverenigingen is er aandacht voor beeldende kunst in Nieuwegein.