Duurzaamheidlezing in de bibliotheek

nieuwegein • Samen Duurzaam Nieuwegein organiseert samen met bibliotheek De tweede verdieping op donderdag 7 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in de bibliotheek een duurzaamheidslezing.

Het thema is: wat zijn de gevolgen van klimaatverandering? De berichten over de snelle opwarming van de aarde ontgaan bijna niemand. Veel mensen hebben vragen bij dit moeilijke onderwerp. 

Klimaatwetenschappers van over de hele wereld verzamelen en beoordelen de resultaten van onderzoek en verbinden daar conclusies aan. Die conclusies worden neergeschreven in periodieke IPCC-rapporten voor de Verenigde Naties.


Begin augustus heeft het IPCC een nieuw rapport opgeleverd over klimaatverandering. Belangrijke conclusies zijn onder andere: 1) snelle klimaatverandering wordt veroorzaakt door de mens, 2) grens van anderhalve graad wordt eerder bereikt, 3) drastische maatregelen zijn snel nodig.

 

Wat is nu precies dat IPCC-rapport? En wat staat er in over het huidige klimaat? Wat zijn de nieuwe inzichten en wat betekent dat voor Nederland? Wat kunnen we doen om ons beter voor te bereiden op het toekomstig klimaat? Wat heeft dat voor gevolgen voor de dienstverlening van het KNMI, bijvoorbeeld voor de weerwaarschuwingen?


Jan Rozema - afdelingshoofd weer- en klimaatdiensten van het KNMI - zal u hierover in zijn inleiding informeren. Maar ook voor het stellen van andere vragen is ruime gelegenheid. 


Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek.


q https://www.detweedeverdieping.nu/