Teamfoto van MHC Nieuwegein hockeyheren 2.
Teamfoto van MHC Nieuwegein hockeyheren 2. Foto: Aangeleverd

Jeugd vindt aansluiting bij selectie

nieuwegein • Hockeytrainer Sebas Pronk is in deze eerste fase van het nieuwe seizoen tevreden over zijn mannen. ‘’Onze voorbereiding is erg goed verlopen. We hebben heel wat oefenwedstrijden gespeeld en daarbij het accent gelegd op een ander aspect van het hockey. Hoopgevend was dat twee talentvolle jongens uit de jeugd de aansluiting hebben gevonden bij mannen 1.’’

Trainer Sebas Pronk vindt het met name belangrijk om geen ballen te verliezen in de opbouw en gedurende de hele wedstrijd druk te zetten zonder te verslappen. Daarnaast legt hij uit hoe je delen van een wedstrijd speelt als je een man minder hebt door een kaart. "In de eerste competitiewedstrijd ging het al meteen goed. Helaas werd die echter met 2-3 verloren. Jammer, want we hebben bijna de hele wedstrijd met 2-0 voorgestaan. Pas in het laatste kwart moesten nog drie tegengoals worden weggegeven. We hebben het er vervolgens over gehad hoe we ervoor kunnen zorgen niet meer zo overdonderd te worden als een tegenstander ons opeens helemaal vastzet. We hadden ons lesje geleerd, want de week daarna behaalden we een klinkende 9-0 overwinning op Waddinxveen. Een stukje volwassenheid was in de wedstrijd tegen Kraaien 1 te zien die we met 3-2 wisten te winnen."


Niveau

Sebas Pronk vindt het vooral belangrijk ervoor te zorgen het hoge niveau waarin wordt gespeeld een gehele wedstrijd wordt vastgehouden. En er mag vooral niet door het ijs worden gezakt wat dus in de eerste wedstrijd wél was gebeurd. 


Talent

Het team is in vergelijking met vorig seizoen redelijk bij elkaar gebleven. Twee talentvolle jongens uit de jeugd – met A-leeftijd – hebben inmiddels al aansluiting gevonden met Mannen 1. 

Nijs Slingerland zit al bij de vijftien spelers tellende selectie en Hidde Vogelezang die weliswaar nog in de JA1 zit, traint al met het eerste mannenteam mee. ‘’Beide jongens zijn bijzonder talentvol. Ik ben blij dat deze jongens nu al aansluiting hebben gevonden en dat we op ze kunnen rekenen als het nodig is’’, aldus trainer Pronk. 


Vakantie

Hij wil er nog een belangrijk aspect aan toevoegen. ‘’Bij veel clubs hoor je dat spelers tijdens de eerste competitiewedstrijden op vakantie zijn of zelfs later nog gaan. Dat is voor een trainer bijzonder lastig. Daarom ben ik blij met de afspraak die we met zijn allen aan het begin van het seizoen hebben gemaakt, dat er tijdens de competitie niemand op vakantie gaat.’’


Hockeyvereniging MHC Nieuwegein is een familievereniging waarbij zowel op prestatief als recreatief niveau wordt gehockeyd.


Thijs Middelkoop