Goede start VSV Vreeswijk

nieuwegein • VSV Vreeswijk is de nieuwe competitie succesvol begonnen. De formatie van trainer Ronald Cornet klopte vorige week in Utrecht PVC met 1-0 en won zondag thuis met 2-0 van Fortius.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep overigens allesbehalve plezierig. Niet alleen kon maar één oefenwedstrijd worden gespeeld - een 3-0 overwinning tegen BZC - Vreeswijk kreeg ook nog eens te maken met een dramatisch sterfgeval van zijn waarnemend voorzitter Michel van den Hoven.
Trainer Ronald Cornet over dat voor de vereniging grote verlies: ‘’Dat was voor de hele vereniging een grote klap. Voor de spelers van het eerste elftal kwamen daardoor ook de beelden weer boven van Shawn Sotong die vier jaar geleden plotseling overleed. Natuurlijk zullen we verder moeten gaan maar het gemis van Michel zal ons nog lange tijd bij blijven. Nee de voorbereiding was verre van goed vooral ook om wij een week lang niet op ons complex konden trainen. Bovendien hadden wij voordat de competitie van start ging, ook nog eens een vrij weekeinde omdat wij in de strijd om de beker waren ingedeeld met drie in plaats van vier ploegen. In die periode is nog een aantal spelers op vakantie geweest.’’

VSV Vreeswijk beet het nieuwe seizoen het spits af tegen het Utrechtse PVC. ‘’Wij hebben het tegen die club altijd moeilijk. Eerder speelden we tegen PVC al drie keer gelijk en leden we zelfs een nederlaag. Ook vorige week zondag was het een lastige wedstrijd, die beslist werd door een penalty nadat Gio in een kansrijke positie werd vastgehouden. Jason Nelson schoot de penalty feilloos binnen. We zijn weer ingedeeld in een afdeling met veel Amsterdamse ploegen. Bijna allemaal onbekende. Maar het zijn echt wel sterke tegenstanders. We hadden natuurlijk liever gespeeld tegen ploegen uit de buurt. Derby’s zijn immers altijd leuk. Maar over de indeling heb je uiteraard niets te zeggen’’, zegt Ronald Cornet. 

Vorig jaar begon VSV Vreeswijk ook al goed. ‘’Alle vier de wedstrijden leverden een overwinning op. Maar helaas werd die competitie medio oktober voortijdig wegens de corona afgebroken. Wat de kracht van onze ploeg is? Dat is de teamspirit. De jongens hebben veel voor elkaar over. Daarnaast hebben we ook nog eens de beschikking over twee makkelijk scorende gebroeders. Onze doelstelling is om de eerste wedstrijden fitheid te krijgen na zo’n lange voetballoze periode’’, besluit de Vreeswijk trainer, die bij in Nieuwegein aan zijn zesde seizoen is begonnen.


Sportagenda zaterdag 9 oktober

Voetbal
De Meern – Geinoord 14.30 uur
Nita – JSV 15.00 uur

Volleybal
US 2 - - NVC (mannen) 14.15 uur

Waterpolo
Aquarijn – Woerden (mannen) 20.00 uur
Aquarijn – ZV Utrecht (vrouwen) 19.00 uur

Korfbal
Melmac – Koveni 12.30 uur

Handbal
HV Nieuwegein – Nijhof/Broekland vrouwen) 20.00 uur

Basketbal
New Stars - Akros (mannen) 19.00 uur