Geinoord heeft zijn eerste overwinning te pakken.
Geinoord heeft zijn eerste overwinning te pakken. Foto: Gerard van Vliet

Geinoord toont karakter in Benschop

nieuwegein • Geinoord heeft zijn eerste overwinning te pakken. In en tegen Benschop werd het 3-2 voor de Nieuwegeiners, die bij rust nog met 2-1 achterstonden.

Geinoord had in Benschop echter een koude start, want de roodwitten moesten al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aankijken. Trainer-coach Gerrit Plomp over die snelle achterstand: ‘''Ja die zaten er snel in. Dat had Benschop echter niet te danken aan haar goede spel maar enkel en alleen aan twee zwakke momenten in onze defensie.'' Geinoord had overigens na een half uur al weer op 2-1 kunnen komen, toen Timo Meerding goed voorzette en Daniël Kops de bal binnen getikt leek te hebben. Volgens de scheidsrechter zou de bal de lijn echter niet zijn gepasseerd. Dus geen doelpunt. Helaas was de VAR niet op het veld aanwezig. Geinoord was in Benschop zeker niet de mindere al bleef het combinatiespel volgens trainer Plomp behoorlijk onder de maat. Mede daardoor moest tot kort voor rust worden gewacht op de Nieuwegeinse tegentreffer van middenvelder Jeroen Scholman. In de tweede helft stelde Geinoord orde op zaken. Eerst werd het door Daniël Kops 2-2, waarna Eser Ozkilit voor de winnende 3-2 zorgde. ‘'We hadden zelfs met grotere cijfers kunnen winnen maar daarvoor ontbraken overleg en precisie. Daarover was ik dan ook niet bepaald tevreden. Waar ik wél tevreden over was was dat wij karakter hebben getoond.'' Komende zaterdag speelt Geinoord haar tweede wedstrijd. Dan speelt de ploeg in en tegen De Meern. De Meern heeft evenals Geinoord drie punten maar dan wel uit twee wedstrijden. ‘'We zullen zaterdag zeker flink aan de bak kunnen'', aldus Plomp.